Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur a anunțat că modernizarea drumurilor naționale către Rădăuți, precum și legătura cu vama Siret sunt o prioritate pentru perioada următoare. Gheorghe Flutur a făcut aceste afirmații după ce a inspectat lucrările de modernizare a drumului național 2H de la intersecția cu E 85, către Milișăuți și Siret, precum și drumul național care traversează comuna Sucevița, către pasul Palma. Gheorghe Flutur și primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, au fost zilele trecute la intersecția dintre E 85 și DN 2H, acolo unde au început lucrările de modernizare către municipiul Rădăuți. Șeful administrației județene a amintit că în momentul de față au fost finalizate deja lucrările de modernizare a E 85, pe o porțiune de 20 de kilometri, de la ieșirea din Suceava și până la intersecția spre Rădăuți, prin turnarea unui covor asfaltic nou cu grosimea de 6 – 7 centimetri. „Urmează ca anul viitor Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să finanțeze lucrarea de modernizare a E 85 până în vama Siret. Pentru noi este foarte important este aceste trasee, și spre Ucraina, dar și spre Rădăuți. Și se poate observa în această intersecție că s-a început modernizarea drumului spre Rădăuți, care trece prin Milișăuți. E o veste bună pentru șoferi, pentru toți oamenii din zonă pentru că mulți ani de zile această zonă a fost uitată”, a precizat Flutur.

El a adăugat că a solicitat deja Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să înceapă lucrările la marcajele rutiere pe porțiunile de drum modernizate, precum și pentru lărgirea acostamentului. „Vreau să mulțumesc Companiei pentru că în această parte de an nu a fost așa de zgârcită cu Suceava. Sper ca anul viitor să se finalizeze în câteva luni și centura Sucevei pentru ca șoferii să nu aibă atât de suferit”, a mai spus Gheorghe Flutur. La rândul său, primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, și-a exprimat dorința ca lucrările de modernizare a E 85 să fie continuate anul viitor până în granița cu Ucraina. Adrian Popoiu a spus că după o perioada de circa 10 – 12 ani, acest drum va fi în cele din urmă reabilitate și modernizat. Pe de altă parte, el a subliniat că o atenție deosebită va trebui acordată lucrărilor de modernizare pe o porțiune de circa doi kilometri de la intrarea în orașul Siret, acolo unde drumul național este betonat.

Gheorghe Flutur a inspectat și lucrările de modernizare a drumul național care traversează comuna Sucevița, către pasul Palma. Flutur s-a declarat mulțumit de modul în care se realizează lucrările, precizând că modernizarea drumurilor naționale care fac legătura cu municipiul Rădăuți reprezintă o prioritate. „Asfaltăm drumul care leagă Rădăuți de Câmpulung Moldovenesc. Suntem pe drumul național care traversează Sucevița, o comună turistică, și se poate observa că se face o modernizare foarte sănătoasă a acestui drum, mai ales că această zonă este foarte circulată. Urmează să urcăm spre pasul Palma cu asfaltul, și dacă observați în aceste ultime trei luni am reușit să asfaltăm drumurile naționale și din alte zone turistice. Am asfaltat 12 kilometri de drum, în Sucevița, dar și drumul european 85”, a spus Flutur. El a ținut să precizeze că timp de mai mulți ani, această zonă a județului a „fost lăsată de izbeliște” din punctul de vedere al modernizării drumurilor. „Și pe drumuri județene avem un program curajos de modernizare, și pot să spun sunt mulțumit de calitatea lucrărilor. Și în circa două săptămâni, aici la Sucevița, vom face și marcajele. E un proiect curajos al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii, care în ultimii patru ani a fost zgârcită cu județul Suceava, dar sper să recuperăm. Din păcate nu au fost aprobate fonduri în vară, când era mai bine să asfaltăm, dar de câteva luni s-au obținut și aceste fonduri și încercăm cât mai ține vremea cu noi să finalizăm aceste tronsoane”, a mai precizat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a amintit că și pe Valea Bistriței au fost finalizate lucrările de modernizare a unui tronson din drumul național dintre Broșteni și Crucea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava