Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat semnarea, la Suceava, a încă 22 proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru investiții în infrastructura de drumuri și poduri și pentru rețele de gaze naturale. Semnarea contractelor a avut loc în Sala Unirii a Consiliului Județean, în prezența ministrului dezvoltării, Adrian Ioan Veștea. „Dezvoltarea României și a județului Suceava, poate în cea mai mare parte se discută astăzi în această sală”, a transmis Flutur. El a precizat că numai prin Programul „Anghel Saligny” și Programul Național de Dezvoltare Locală în județul Suceava sunt proiecte de 900 de milioane de euro. „Sunt aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri comunale și județene modernizate pe ambele programe. La apă creștem procentul de la 40 la 65% din populație racordată și ne ducem undeva la 800 de kilometri de rețea. La canalizare creștem de la 31 la 57% conectarea populației la canalizare. Apoi, la gaze naturale aveam rețele în 16 localități, toate municipiile și câteva localități. Prin aceste proiecte ne ducem de la 22% la 47%. Sunt în jur de 1.350 de kilometri de rețele de gaze naturale și ne adresăm la circa 200.000 de locuitori. Asta înseamnă 65.000 – 70.000 de gospodării, iar la trei metri cubi de lemne minim pe an pentru încălzire avem o economie de peste 200.000 de metri cubi. Asta am vrut eu să vă spun ca efecte a investițiilor pe care Guvernul le face, această coaliție de guvernare”, a spus șeful administrației județene.

El a ținut să sublinieze faptul că Suceava este unul dintre județele cele mai harnice în ceea ce înseamnă depunerea, aprobarea și finalizarea de proiecte, multe dintre ele fiind la Ministerul Dezvoltării. „Am centralizat proiecte care sunt în legătură cu Ministerul Dezvoltării, fie aprobate, unele recent finalizate, unele în așteptare, cu un total de 1,339 miliarde de euro. Poate că unii tresar. Dar sunt aproape 600 de milioane de euro numai pe Anghel Saligny și vorbim de drumuri, apă, canal și gaze naturale. Dar sunt și foarte multe proiecte care o pondere destul de mare, cum ar fi la Spitalul Județean și vorbesc de proiectele care sunt la CNI și pe care așteptăm să fie promovate prin Hotărâre de Guvern. Vorbesc de Spitalul de Copii, pe împrumut extern, Spitalul de Boli Infecțioase, pasajul subteran, pentru care am primit documentația de la CNO de 10 milioane de euro. Apoi avem Palatul Administrativ de 20 de milioane de euro, investiție pentru consolidarea clădirii.

Mai sunt proiecte pe noul Program Regional care are în vedere o serie de drumuri, cum este cel spre Mălini, respectiv podul de la Cornu Luncii – Mălini, un proiect de 60 de milioane de euro. Și sigur că sunt multe proiecte transfrontaliere, iar aseară s-a terminat de asfaltat drumul de la Izvoarele Sucevei spre Șipotele lui Ciprian Porumbescu în Ucraina. De asemenea și la Centrul Economic Bucovina avem laboratoare pentru calitatea alimentelor”, i-a transmis Gheorghe Flutur ministrului dezvoltării.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava