Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a comunicat că se va implica pentru accelerarea procedurilor privind construcția magistralei de gaz metan către Vatra Dornei, dat fiind faptul că sunt mari întârzieri. El a făcut declarația după o întâlnire pe care a avut-o, astăzi, la CJ, cu reprezentanții Transgaz, în prezența prefectului Alexandru Moldovan.

Șeful administrației județene a afirmat: „Am dorit să fim informați despre stadiul elaborării actelor normative necesare pentru demararea lucrărilor magistralei de gaz metan, pe o distanță de 27 de km. Deși, în septembrie, ni se spunea că Hotărârile de Guvern pentru scoaterea din circuitul forestier și agricol ale suprafețelor de teren pe care urmează să fie construită magistrala sunt finalizate, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Pentru scoaterea din circuitul forestier, documentele sunt în verificare la Garda Forestieră Suceava, urmând a fi transmise la Ministerul Mediului, Departamentul Păduri, și apoi începută procedura pentru emiterea Hotărârii de Guvern. Pentru fâșiile de terenuri agricole care vor fi traversate de conductă, acestea trebuie scoase din circuitul agricol. APIA urmează să facă o situație cu privire la subvențiile achitate pe aceste terenuri. Aceste documente nu sunt finalizate. Urmează ca Transgaz să obțină de la Ministerul Agriculturii un document de scoatere a terenurilor din circuitul agricol”.

Gheorghe Flutur a adăugat că astăzi a avut discuții și cu miniștrii Mediului și Agriculturii pe care i-a rugat să grăbească procedurile. Totodată, el a solicitat ministrului Economiei să includă în bugetul pentru 2020 fonduri pentru realizarea investiției. „Am sperat că lucrurile sunt mai avansate după cum ne asigurau unii susținători ai vechii guvernări, dar se dovedește că a fost doar o poveste”, a mai spus președintele Flutur. El a dat asigurări populației că se va implica pentru accelerarea procedurilor și recuperarea timpului pierdut.

Flutur face demersuri pentru accelerarea procedurilor privind construcția magistralei de gaz metan către Vatra Dornei, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava