Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în cursul zilei de joi a discutat, la București, cu ministrul sănătății, Victor Costache, despre mai multe investiții importante în județul Suceava în domeniul sănătății. Gheorghe Flutur a făcut referire în primul rând la construcția unui spital de copii, o investiție de 79 de milioane de euro, care ar urma să fie finanțată prin Compania Națională de Investiții. Flutur a spus că a solicitat avizul Ministerului Sănătății pentru acest nou spital de copii, astfel încât Compania Națională de Investiții să îl poată include pe lista de investiții. El a explicat că spitalul de copii ar urma să aibă demisol, parter și cinci etaje, o suprafață totală de 3.750 de metri și 412 de paturi, 65 dintre acestea fiind pentru însoțitori, iar durata investiției ar urma să fie de 36 de luni. Șeful administrației județene a explicat că pentru acest spital se solicită o suplimentare cu 78 de paturi, față de numărul actual aprobat la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. El a arătat că spitalul de copii de la Suceava ar putea să fie destinat și pentru pacienții din județul Botoșani.
Gheorghe Flutur a mai declarat că o altă investiție este cea în construcția unui spital de oncologie, care va avea o suprafață totală de 857 de metri pătrați și 87 de paturi, 10 dintre acestea fiind pentru îngrijiri paliative. În ceea ce privește valoarea investiției, el a spus că aceasta va fi de 39 de milioane de lei, iar Consiliul Județean va asigura o cofinanțare de minim 10%. Președintele Consiliului Județean Suceava a subliniat faptul că își dorește ca la Suceava să existe un Institut Oncologic funcțional. De asemenea, el a mai precizat că în primăvara acestui an va deveni funcțional centrul de radioterapie de la Suceava, dar și laboratorul de medicină nucleară, pentru care s-a solicitat și se așteaptă avizul de la CNCAN. Flutur a precizat că la acest centru vor exista blocuri operatorii pentru specialitatea oncologie.
Președintele CJ Suceava a mai afirmat că tot la Ministerul Sănătății a solicitat finanțarea secțiilor de neurochirurgie și chirurgie vasculară, care ar urma să fie construite pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, prin supraînălțarea corpului E al Spitalului Județean din Suceava.
Gheorghe Flutur a spus că tot joi, la Compania Națională de Investiții a discutat despre posibilitatea finanțării construcției unui nou spital în municipiul Vatra Dornei. „I-am invitat mâine pe primarul din Vatra Dornei și pe directorul spitalului din acest municipiu pentru a discuta pe această temă, pentru că dorim să construim un spital prin Compania Națională de Investiții. Vatra Dornei este la peste 100 de kilometri de capitala județului Suceava și are nevoie de un spital, dar și de mărirea numărului de secții în stațiune, având în vedere că acum sunt 4 sau 5 secții funcționale astăzi. Și atunci au nevoie”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că primăria Vatra Dornei a identificat deja terenul pe care s-ar putea construi un nou spital.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava