Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mers personal în casele unor locuitori de Vatra Dornei pentru a aprinde flacăra de gaz de la aragaze după punerea în funcțiune a aducțiunii de gaz din acest municipiu. În casele dornenilor, Gheorghe Flutur i-a întrebat pe aceștia dacă primesc cu gazul. „Primiți cu gazul metan? Colindătorii vin cu gazul metan acum. Avem gaz metan la Dorna! Doamne ajută!”, a spus Flutur. El a ținut să precizeze că a ținut să fie prezent astăzi la Vatra Dornei alături de echipa liberală care s-a implicat în acest proiect, primarul Ilie Boncheș, viceprimarul Marius Rîpan, deputatul Angelica Fădor și consilierul județean Mihai Cioată. „Vreau să transmis un mesaj de la poalele muntelui. Astăzi a venit gazul metan la Vatra Dornei. Mulți nu credeau. Am trecut Mestecănișul și în sfârșit lumea de aici, casele, pensiunile, apartamentele, centrala termică și sper ca industria alimentară și ceilalți să aibă gaz metan. Pentru că Dorna merită. Este o zonă cu iarnă lungă și merită să aibă gaz metan. Cu mai puțin de o lună în urmă aici am deschis Cazinoul Băilor de la Dorna. Tot nu credeau mulți. Am fost diriginte de șantier, criticat de multe ori aici, că pun piatră cubică, că vin prea des, dar s-au întâmplat niște lucruri pentru Vatra Dornei. Eu mulțumesc echipei de aici de lângă mine și celorlalți”, a precizat Flutur.

El a arătat că Vatra Dornei este unul dintre orașele care cunoaște cea mai frumoasă dezvoltare în ultimii, cu proiecte de peste 50 de milioane de euro care au schimbat stațiunea la față, de la străzi, apă – canal, ambulatoriul de la spital, locuințe sociale, „investiții atât de frumoase și de necesare cum este și gazul metan”. „Acestea erau necesare, s-au întâmplat, iar anul viitor o să mai urmeze și altele. Stațiunea este aproape plină, 90% plină în momentul de față pentru Crăciun și Anul Nou și sper să ajungă la 100%. Eu mulțumesc echipei, mulțumesc dornenilor că au avut încredere în noi”, a mai spus Flutur.

El a subliniat faptul că după foarte mulți ani gazul metan a ajuns și la Vatra Dornei. „În 2011 pe 2 decembrie aprindeam tot cu un chibrit din acesta gazul la Câmpulung Moldovenesc gazul. Și mă bucur că astăzi în ajun de Crăciun am venit cu gazul la Vatra Dornei. Și am un mesaj către dorneni. Nu sperau la acest proiect. Aproape își pierduseră speranța. Din primul mandat de președinte am luat acest proiect cu o conductă făcută undeva până la Vama la Prisaca Dornei care a fost abandonată. Cei dinaintea mea au venit cu o firmă rusească Stroy Trasgaz, care a falimenta și s-a oprit acel proiect „utilități și mediu”. Am luat de la zero. Și acum avem aproape 40 de kilometri de conductă construită până la Vatra Dornei. Nu a fost ușor. Trecerea prin munte a fost cea mai dificilă în zona Pojorâta și pasul Mestecăniș, cu proprietari de păduri diverși, pe unii nu îi găseam, cu zonă stâncoasă, unde s-a modificat soluția tehnică a Transgazului și vreau să mulțumesc acestei companii. De asemenea, anul trecut am venit cu premierul Ciucă la Vatra Dornei și arătam că am ajuns la marginea orașului cu gazul metan. Astăzi, după o investiție de peste 30 de kilometri de rețele de gaze naturale, în municipiul Vatra Dornei a ajuns gazul în acest oraș”, a afirmat Flutur. El a arătat că începând de astăzi dornenii au și altă alternativă decât lemnul, încălzirea cu gaz metan. „Eu văd asta ca o soluție extraordinară pentru locuințe, pentru pensiunile turistice, pentru industria alimentară care poate folosi gazul metan, dar și pentru atragerea investitorilor în Țara Dornelor”, a declarat Flutur. El a mai spus că investiția realizată de Transgaz în magistrala de gaz de la Pojorâta până la Vatra Dornei a fost de 4,2 milioane de euro.

În același timp, șeful administrației județene a spus că rețelele de gaz din oraș au fost construite de o firmă serioasă, căreia vrea să îi mulțumească, pentru că au fost harnici și s-au ținut de cuvânt, „și putem acum când a venit zăpada afară să le transmitem dornenilor că avem gaz metan”.

„Am ținut să vin astăzi aici pentru că ne-am implicat foarte mult, Consiliul Județean, ca să facem util acest program de gaze naturale și vom continua. Aici există o centrală unde se încălzesc circa 2.600 de apartamente și încă peste 3.000 de beneficiari care se pot racorda la gaz metan. Încă o dată dragi dorneni. Am trecut Mestecănișul, v-am adus gaz metan, împreună cu primarul Boncheș, cu viceprimarul și cu lumea prezentă aici. Am trecut Mestecănișul și cu o lună în urmă v-am deschis cazinoul de la Vatra Dornei! Așa că întrebarea mea de la ușă, primiți cu gazul a fost binevenită pentru că văd că ne-ați primit”, a spus Flutur în casa unui dornean în care a aprins flacăra de la aragaz.

Ilie Boncheș: Avem foarte multe cereri de branșare la noua rețea de gaz metan

La rândul său, primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a spus că îl bucură faptul că municipiul Vatra Dornei are gaz metan, mult așteptat de cetățeni. „Este un merit al firmelor Corsem, Nova Power și a celorlalți care se vor imlica până la finalizarea proiectului. Și pot să spun că avem cereri foarte multe de branșare și cât de repede, de pe 10 ianuarie vom continua contractele și branșările la ceilalți oameni. Sunt încântat că pot fi aici. Îi mulțumesc președintelui Flutur pentru că fost alături de noi și cu adevărat avem această zi aparte cu toată echipa, începând cu viceprimarul care e tot timpul lângă mine, doamna deputat, consilieri locali și județeni”, a precizat Ilie Boncheș.

Angelica Fădor: „Ceea ce este important este că avem gaz la Vatra Dornei și asta datorită efortului administrației liberale”d

În același timp, deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a spus că acesta este un moment mult așteptat de către dorneni, iar meritul pentru aducerea gazului la Vatra Dornei îl are echipa administrației liberale. „De-a lungul timpului s-a discutat mult despre aducțiunea de gaz metan la Vatra Dornei, pe de o parte a fost privită cu încredere și cu speranță, pe de altă parte cu scepticism, și pe bună dreptate. Nu pot în acest moment să nu aduc aminte și de impedimentele până în momentul acesta când avem gaz la Vatra Dornei, fie că vorbim de impedimente birocratice, de relief, de proprietate. Și aici vreau să amintesc doar cele două hotărâri de Guvern de scoatere din circuitul silvic, respectiv de scoatere din circuitul agricol a terenului pe care urma să treacă conducta. Însă ceea ce este important este că avem gaz la Vatra Dornei și asta datorită administrației liberale, a efortului administrației liberale. Iar gazul la Vatra Dornei înseamnă implicarea tuturor, înseamnă dezvoltare, civilizație, un pas înainte. Felicitări tuturor celor implicați!”, a transmis Angelica Fădor.

Gheorghe Flutur la ușa primilor dorneni racordați la rețeaua de gaz: „Primiți cu gazul metan?”. „După foarte mulți ani de zile gazul metan a venit și la Vatra Dornei” (FOTO), 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava