Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Siret Adrian Popoiu i-a prezentat ambasadorului SUA în România, excelența sa Kathleen Kavalec, oferta parcului științific din oraș pentru posibili investitori americani.

După vizitarea punctului de trecere a frontierei Siret, ambasadorului SUA în România, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, rectorul Universității Suceava, Mihai Dimian și primarul din Siret, Adrian Popoiu au mers la Parcul Științific și Tehnologic East European Border Siret, situat la doi kilometri de vamă. „Acesta este un proiect european al Consiliului Județean Suceava, în parteneriat cu Primăria Siret și cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. În valoare de peste 5 milioane de euro, proiectul este amplasat într-o zonă foarte bună, conectat cu un drum modern, cu toate utilitățile necesare și care are un pavilion tehnic și un pavilion de învățare”, a transmis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

În pavilionul tehnic al Universității Suceava rectorul Mihai Dimian și mai multe cadre universitare sucevene au prezentat mai multe proiecte care au la bază tehnologii moderne, digitalizate, roboți, strunguri automatizate complet, care pot produce diverse produse finite sau subansamble. De asemenea, o filială a firmei Bosch a prezentat mai multe standuri de probă. De precizat că în acest parc tehnologic și științific se întâlnește cercetarea cu practica, cu noile tehnologii. Aici pot face practică studenții, aici pot fi create prototipuri diverse a produselor care pot deveni de serie, aici portofoliul de brevete și invenții ale USV își pot găsi utilitatea în mod coerent și pragmatic. Tot în zonă este o sală de sport, un pavilion de învățat și o sală de sport pentru cursanți și vizitatori.

În final, primarul Adrian Popoiu a prezentat doamnei ambasador Kathleen Kavalec oferta pentru posibilii investitori americani, aceștia fiind invitați să vină la Siret, unde pot profita de o suprafață de 32 hectare de teren în cadrul acestui parc tehnologic.

Gheorghe Flutur și Adrian Popoiu i-au prezentat ambasadorului SUA oferta parcului științific din oraș pentru posibili investitori americani, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava