Concert pascal
MOPAN Suceava

Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni în procesarea lemnului, a vândut, acum trei luni, cele 25,1% dintre acțiunile pe care le deținea prin Bio Electrica Transilvania S.R.L. la centrala de cogenerare de înaltă eficiență Bioenergy Suceava. Tranzacția a fost înregistrată la Registrul Comerțului.
Potrivit unui comunicat de presă oficial, Grupul Schweighofer a luat decizia de a vinde acțiunile deținute în această afacere pentru a se concentra pe activitatea principală a companiei, respectiv procesarea lemnului. „Din rășinoasele prelucrate de Holzindustrie Schweighofer sunt produse materiale de construcție de înaltă calitate și paneluri semifabricate pentru industria mobilei. Produsele secundare sunt transformate în peleți și brichete folosite la încălzirea locuințelor individuale și spațiilor industriale”, se arată în comunicat. Potrivit aceleiași surse, unul dintre principiile fundamentale ale Grupului Schweighofer este să sprijine industria sustenabilă a lemnului. Grupul a intrat pe piața din România în 2003, prin compania Holzindustrie Schweighofer. Astăzi, compania operează trei fabrici de cherestea și două de panouri și numără peste 2.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer a adoptat în ultimii ani un plan de acțiune complex pentru a asigura un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil, plan care depășește cu mult toate cerințele legale în vigoare. Compania implementează în continuare acest plan de acțiune și a luat măsuri pentru a asigura un dialog transparent cu ONG-urile și cu toate părțile interesate.

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.200 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Grupul Schweighofer a vândut acțiunile deținute la centrala de cogenerare Bioenergy din Suceava, 6.3 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (7 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava