Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa de handbal masculin a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a devenit din nou campioană europeană universitară. Formația suceveană a reprezentat cu succes culorile României, câștigând toate cele șase partide disputate în cadrul competiției, împotriva unor adversari din Israel, Cehia, Spania, Germania și Portugalia.

Abia reveniți în țară după succesul din Polonia, handbaliștii suceveni au fost felicitați, în cadrul festiv, de conducerea comunității locale și universitare. La întâlnirea cu campionii Europei au fost prezenți, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, rectorul USV, Valentin Popa, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan, prorectorii Mihai Dimian și Ștefan Purici, directorul CSU din Suceava, Sorin Rață, dar și colegii lor de echipă deja ieșiți de pe băncile studenției.

”Am venit special să felicit echipa care ne-a adus un supliment de imagine deosebit pentru comunitatea suceveană. Vrem să întărim colaborarea cu handbalul sucevean și sper să reedităm finala de Cupă Europeană din 2009.

În acest moment echipa fanion a Sucevei este cea de handbal masculin, are un viitor promițător datorită echipelor de juniori, medaliate naționale și merită să investim în ei.

Am finanțat și vom finanța în continuare handbalul sucevean. Avem o colaborare foarte bună cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” și vrem să suplimentăm susținerea pentru handbalul sucevean.

Știu că se fac corelații cu campania electorală viitoare, dar lucrurile nu stau deloc așa, mi-a plăcut dintotdeauna sportul și voi continua să-l susțin.

Am finalizat discuția cu constructorii viitoarei Săli Polivalente. Termenul de finalizare al execuției este de 20 de luni, dar se pare că 30 de luni pare mai rezonabil.

Felicit echipa universitară de handbal suceveană și-i asigur că din punct de vedere al comunității locale nu vor avea probleme financiare” a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Singura partidă din cadrul Campionatului European Universitar din Polonia care a putut fi urmărită video live a fost finala dintre USV Suceava și U Granada.

”Ne-ați făcut mândri că suntem suceveni și vă mulțumesc pentru asta. Aș vrea să vă revăd în finală și anul viitor și aș vrea să vedem toate partidele noastre cu sprijinul presei și a comunității locale.

Universitatea ”Ștefan cel Mare” nu are posibilitățile comunității locale, dar se va strădui de această dată să ofere o recompensă pe măsura performanței, așa cum a fost și la primul titlu de campioană europeană.  Suma pe care o voi propune spre aprobare Consiliului de Administrație al USV va fi semnificativ mai mare și aștept încă un rezultat de excepție anul viitor.

Așa cum spunea profesorul Petru Ghervan, știu că va urma o perioadă de muncă asiduă pentru echipa Sucevei care joacă în Liga Zimbrilor, dar ne vom strădui să le asigurăm cele mai bune condiții. Sper ca la finele campionatului următor să fim între primele șapte echipe din campionat” a fixat un obiectiv rectorul USV, Valentin Popa.

Cel mai bun jucător al competiției din Polonia, Adrian Tîrzioru, a dorit să mulțumească pentru susținere comunității locale și USV, precum și celor care au trimis mesaje de susținere non-stop.

”Ne bucurăm că munca noastră a dat roade. Avem bază pentru campionatul următor, patru dintre componenții lotului național de juniori al României, urmând să fie elevii noștri” a conchis decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Petru Ghervan.

Performanța cuceririi titlului universitar European este una absolut remarcabilă, pentru care trebuie felicitați antrenorii Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei, kinetoterapeutul Octav Andreica și cei 12 jucători care au făcut parte din lotul grupării sucevene la turneul din Polonia: Darius Makaria, Ionuț Andreescu – Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lazurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alex Dascălu.

Trebuie precizat că echipa Universității Ștefan cel Mare nu este la prima ispravă de acest gen, ea izbutind să repete performanța din 2022 la ediția din 2017 a Jocurilor Europene Universitare, de la Malaga (Spania) și să cucerească medaliile de bronz un an mai târziu, la Coimbra (Portugalia).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava