Concert pascal
MOPAN Suceava

Formația CSU din Suceava a terminat anul 2022 pe locul IX în clasamentul Ligii Naționale de handbal masculin. O clasare relative bună, dacă ne raportăm la problemele de lot cu care s-au confruntat antrenorii Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei pe parcursul celor 15 etape scurse din actuala ediție de campionat. Ca urmare a accidentărilor serioase ale unor jucători importanți precum Balasz Botond, Claudiu Lazurcă, Alex Dascălu, Pavel Loic sau Paul Simulescu, a fost nevoie să se apeleze la jucători din ”curtea casei”, iar juniorii Cătălin Zarițchi, Dragoș Podovei, Andrei Bruj, Codrin Radu, Sorin Grigore, Alex Focșăneanu, ca să nu mai vorbim de Daniel Stanciuc și-au arătat talentul, demonstrând că au un viitor în handbal.

În pofida tuturor absențelor, echipa suceveană a continuat să lupte cu puternicii adversari din Liga Zimbrilor, dacă ne gândim doar la faptul că majoritatea formațiilor au cel puțin patru străini în lot, față de doar unul singur, cum are gruparea bucovineană. Stilul de joc promovat cu ani în urmă de profesorul Petru Ghervan și-a arătat din nou viabilitatea gruparea suceveană având în acest moment cel de-al doilea atac din Liga Zimbrilor, după campioana Dinamo București, cu o medie de peste 30 de goluri marcate per meci.

„Veteranul” Răzvan Gavriloaia, care a făcut un sezon de toamnă de excepție, ocupă locul 9 în ierarhia golgheterilor, cu 76 de reușite, în topul marcatorilor Ligii Zimbrilor regăsindu-se alți trei „universitari”, este vorba de Vencel Csog, Daniel Stanciuc și Adrian Tîrzioru.

De asemenea, Clubul Sportiv Universitar din Suceava are satisfacția că a avut nu mai puțin de patru handbaliști, Darius Makaria, Daniel Stanciuc, Alex Dascălu și Alex Bologa, convocați de selecționerul Xavi Pascual la diferite acțiuni ale echipei naționale de seniori a României.

Pe de altă parte, ar trebui spus că norocul n-a fost unul dintre aliații „alb-albaștrilor” în actualul sezon, dacă ne gândim că s-au pierdut nu mai puțin de trei meciuri la limită, prin goluri încasate în ultima secundă!

„Ne vom lupta în continuare cu orice adversar indiferent ce lot avem la dispoziție. Doresc să le urez tuturor un an nou mai bun, cu sănătate și noroc și vreau să mulțumesc din nou celor care au fost alături de noi, dar mai ales instituțiilor care au dovedit seriozitate maximă în susținerea activității noastre. Mă refer aici la Primăria Municipiului Suceava și Universitatea <Ștefan cel Mare>, care s-au ținut de promisiunea făcută, plătind integral sumele prevăzute în contractele de finanțare”, a declarat antrenorul principal al grupării CSU din Suceava, Petru Ghervan.

Liga Națională de handbal masculin se va relua pe data de 4 februarie, „universitarii” urmând să se confrunte, pe teren propriu, cu CSM București, în cadrul rundei cu numărul XVI.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava