Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Ovidiu Iane, s-a declarat nemulţumit de faptul că problema persoanelor cu dizabilităţi nu este tratată îndeajuns de serios în presă. Ovidiu Iane a spus într-o declraţie politică susţinută în Parlament că presa este nu numai o putere reală în stat, dar și un element esențial de reprezentare a cetățeanului. „Dincolo de orice alte considerente, reprezentanții presei trebuie să nu piardă nicio clipă din vedere tocmai cetățeanul care, pe lângă informare, are nevoie de formare și, în special, de reprezentare promptă. Ceea ce, din păcate, de multe ori, nu poate face omul politic, poate duce până la capăt tocmai presa”, precizează Ovidiu Iane. El a arătat că realitatea arată că oamenii politici sunt în căutare de popularizare facilă și superficială, iar majoritatea presei se mulțumește și ea cu acest nivel, exploatând cancan-ul în dauna esenței. „Între acești doi poli, se află cetățenul a cărui putere de determinare este slăbită sau se vrea cu orice preț educată într-un anumit sens. Trei tabare, când ar trebui să existe doar una singură. Am venit în Parlament vrând să muncesc și să las ceva bun după cei patru ani de mandat, iar activitatea mea de până acum demonstrează că ceea ce spun acum nu reprezintă demagogie sau dorința cu orice preț de a mă diferenția fără să merit acest lucru”, mai spune Ovidiu Iane. Deputatul sucevean a spus că îşi doreşte să aibă o relație constructivă cu presa, nu pentru a deveni vedetă politică, sau pentru a exploata subiecte ridicole sau penibile, ci pentru a putea comunica cu cât mai mulți oameni, care să poată afla și altceva în afară de bărfe politice picante, atacuri sau vorbe fără finalitate.
„Una din principalele teme pe care le-am abordat de  când am devenit deputat este cea privitoare la protejarea și promovarea persoanelor cu dizabilități din România. O temă gravă, la care nu sunt suficiente, din nefericire, doar inițiativele sau modificările legislative. În aproape trei luni de când am demarat campania pe această temă, eu și echipa mea am încercat să ajungem la câte mai multe astfel de persoane, tocmai pentru că ele trebuie să știe și trebuie să aibă cui să își expună problemele în așa fel încât ele să fie și rezolvate.
Ceea ce este poate mai trist decât situația în sine a acestor oameni este gradul de dezinteres față de această temă, care arată și mai mult că legea nu poate surmonta mentalitatea. Cu regret o spun că nici unii dintre reprezentanții presei noastre nu sunt străini de ea. Mulți oameni sunt impresionați, se emoționează și sfârșesc prin a ataca oamenii politici pentru situația în care se află persoanele cu dizabilități. Pe de altă parte, se mai fac articole sau reportaje în care se arată astfel de cazuri tragice ce au darul de a face audiență. Între aceste momente, nimic. Revenim la modelul consacrat care garantează audiența”, a declarat Ovidiu Iane. Parlamentarul PSD spune că îşi doreşte ca această campanie pentru sprijinul persoanelor cu dizabilităţi să aibă rezultate palpabile, şi nu numai discuții sterile
„Vreau să transmit reprezentanților presei următoarele. Dacă abordarea unei teme cum este cea a oferirii unui ajutor real persoanelor cu dizabilități din România nu vă aduce audiență puteți să considerați că atac colegii mei de partid, pe cei din coaliție, că pot și eu declama ca Becali, recita ca Vadim, divorța ca Prigoană, mă port certa și eu asemeni multor altora care doar vorbesc pentru a fi auziți, nu și pentru a face ceva, pot să par atotștiutor, trivial sau complet ignorant și vă pot furniza chiar și subiecte de cancan”, a încheiat Iane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava