Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Ilie Vasile, previzionează pe termen mediu prăbuşirea economică a judeţului Suceava şi a municipiului reşedinţă de judeţ în cazul în care în Moldova va exista o singură regiune cu capitala la Iaşi. El a subliniat că ultimele declaraţii ale vicepremierului Liviu Dragnea arată că regionalizarea ţării se va face pe scheletul celor opt regiuni de dezvoltare. Asta înseamnă, a spus Ilie Vasile, că cele şase judeţe ale Moldovei vor constitui o singură regiune cu capitala la Iaşi. În opinia liderului democrat liberal acest lucru va reprezenta o catastrofă pentru Suceava. «Capitala regiunii la Iaşi reprezintă o catastrofă pentru Suceava. Ce avantaje aduce capitala de regiune unui muncipiu reşedinţă de judeţ ? În primul rând devine un pol de dezvoltare economică, socială şi culturală a zonei. În al doilea rând acolo se fac marile dezvoltări ale proiectelor de infrastructură de tip aeroport. Va fi cel mai important aeroport al regiunii. În al treilea rând se vor construi drumuri rapide între municipiile reşedinţă de judeţ şi capitala regiunii. În al patrulea rând se vor construi sedii administrative pentru instituţiile regionale inclusiv o clădire a regiunii. Toate aceste lucruri fac ca această capitală a regiunii să devină foarte atractivă pentru investitori. Aici în primul an de zile după părerea specialiştilor se vor crea datorită acestor facilităţi peste 1.000 de noi locuri de muncă », a declarat Ilie Vasile.

« Interesul naţional este ca regiunea Moldova să fie împărţită în două »

Vicepreşedintele PDL Suceava consideră că interesul naţional este acela de a înfiinţa în Moldova două regiuni între care una cu capitala la Suceava arătând că în caz contrar această zonă şi aşa săracă va ajunge şi mai săracă iar capitalele de judeţe ar deveni nişte orăşele de provincie neînsemnate. « Interesul naţional este ca regiunea Moldova să fie împărţită în două pentru că Bucovina ca regiune istorică dintotdeauna a fost autonomă. Chiar şi ca ducat austroungar ea a avut steag şi stemă şi şi-a păstrat autonomia. Şi pe vremea comunismului a  fost regiunea Suceava. Cred că este în interesul naţional menţinerea statutului Bucovinei ca regiune de sine stătătoare”, a declarat vicepreşedintele PDL Suceava. Ilie Vasile a mai arătat că normele Uniunii Europene spun că o regiune trebuie să aibă între un milion şi două milioane de locuitori. Regiunea Moldova depăşeşte cu mult cerinţele UE înglobând 3,6 milioane de locuitori.

Ilie Vasile previzionează o prăbuşire economică a judeţului Suceava în cazul în care capitala regiunii va fi la Iaşi, 5.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava