Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a anunțat că în acest municipiu va fi construit primul centru de zi pentru bătrâni printr-un proiect în valoare de 12 milioane de lei. Cătălin Coman a spus că în momentul de față se lucrează la studiul de fezabilitate și la proiectul tehnic pentru această investiție.

„Este o noutate pentru municipiul Fălticeni pentru că la nivelul Primăriei nu aveam un centru dedicat persoanelor în vârstă. În Fălticeni în momentul de față sunt două cămine de bătrâni care funcționează pe lângă două mănăstiri, la Sf. Andrei și Buciumeni. De data aceasta vorbim de un obiectiv clar asumat al primăriei prin care încercăm să venim în sprijinul persoanelor vârstnice. Este o investiție foarte-foarte necesară pentru că avem persoane vârstnice care au nevoie de îngrijire, de tratament și tot ceea înseamnă partea de petrecere a timpului liber”, a transmis Cătălin Coman. El a arătat că finanțarea este asigurată din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Prin acest proiect vor fi achiziționate și două microbuze pentru transportul vârstnicilor. centru va avea o capacitatea de 80 de persoane, iar echipa mobilă va putea efectua 20 – 30 de vizite la domiciliul bătrânilor care au nevoie de îngrijiri.

Cătălin Coman a mai spus că centrul va fi construit în cartierul Țarna Mare, pe str. Spicului. „Aici vor putea petrece timpul liber, vor beneficia de consiliere psihologică, dacă va fi cazul, vor beneficia de o grădină de zarzavaturi, o seră, tratamente medicale minore, chinetoterapie, recuperare, iar toți bătrânii vor avea parte de o masă caldă la prânz. De asemenea, centrul va avea un mini cinematograf, săli pentru șah, table și alte jocuri, pentru petrecerea timpului liber și un spațiu verde în care se vor putea plimba. Este o investiție extrem de necesară persoanelor vârstnice pentru că sunt părinții, bunicii noștri și în mod sigur au nevoie de așa ceva. Și sunt foarte mulți care nu au nici o posibilitate de socializare, care nu au nici o posibilitate de a trece peste greutățile vârstei și perioadei. Și iată că venim în sprijinul lor astfel încât să avem acest centru dotat, mobilat și echipat pentru ca vârstnicii din municipiul Fălticeni să poată să petreacă o bună parte a timpului lor”, a arătat primarul municipiului Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava