Primăria Rădăuți a anunțat că în cursul lunii iunie, în acest municipiu vor fi demarate acțiuni de vaccinare aeriană a vulpilor. „În baza notificării Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava – Serviciul Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală, Primăria municipiului Rădăuți vă aduce la cunoștință că în perioada lunii iunie a acestui an, în funcție de condițiile meteorologice, vor fi demarate acțiuni de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Suceava, Bianca Cepil. Ea a explicat că această campanie constă în servicii de informare a populației și servicii de transport, depozitare și distribuție de momeli vaccinale antirabice pentru vulpi.
„Pentru evitarea unor situații neplăcute, vă rugăm să aveți în vedere măsuri  de minimă protecție a persoanelor și a animalelor”, a spus Bianca Cepil.

Ea a prezentat și care sunt atenționările speciale într-o astfel de campanie:
* Dacă vaccinul (conținutul blisterului de plastic-aluminiu încorporat în momeala vaccinală), vine în contact cu ochii, gura, nasul, pielea lezionată a omului, trebuie contactat imediat medicul. În acest caz, procedurile medicale trebuie efectuate în conformitate cu reglementările în vigoare, care se referă la expunerea la virusul rabic.
* Dacă mâinile sau altă parte descoperită a corpului vine în contact cu vaccinul, zona respectivă se va spăla abundent cu apă și săpun!
* Vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice dar, în cazul consumului accidental, s-a constatat că vaccinul nu este dăunător pentru acestea (câini și pisici).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava