Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au intervenit la primele ore ale zilei de astăzi cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană particulară din satul Molid, comuna Vama. În interiorul cabanei se aflau opt tineri, patru fete şi patru băieţi, care au reuşit să iasă singuri din cabana cuprinsă de flăcări.
La sosirea echipajelor ardeau acoperişul şi mansarda cabanei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie şi la anexele din gospodărie.
Pe timpul intervenţiei, două tinere, de 19 şi 20 de ani, au suferit un atac de panică şi li s-a acordat primul ajutor medical, de către pompierii paramedici SMURD. După intervenţia salvatorilor, fetele şi-au revenit şi au refuzat să fie transportate la spital. Pompierii au reuşit să stingă incendiul la mai puţin de trei ore de la anunţarea acestuia.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, în incendiu au ars acoperişul şi mansarda cabanei, compusă din 3 camere, holuri şi grup sanitar, construcţii din lemn, cu învelitoare din şindrilă bituminoasă, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Au mai ars obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn, instalaţia electrică, televizoare, laptopuri şi telefoane, materiale textile, documente de identitate şi alte bunuri.
Flăcările au degradat tavanul şi pereţii din BCA ai parterului, pe 120 de metri pătraţi, aparatură electrocasnică, obiecte de mobilier şi sanitare, tâmplărie din lemn, cazanul centralei termice, instalaţia de încălzire şi cea electrică şi alte bunuri.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de instalaţia electrică de iluminat lăsată sub tensiune.
Pompierii militari au salvat parterul cabanei şi anexele din gospodărie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava