Concert pascal
MOPAN Suceava

Judeţul Suceava are un prim sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, dar şi la Campionatul Mondial din China. Atletul Andrei Gag, sportiv care are dublă legitimare CSM Arad – CS Universitar din Suceava, a reuşit să obţină cea mai bună performanţă din cariera sa, şi anume să-şi facă baremul pentru Jocurile Olimpice de la Rio în proba de aruncare a greutăţii. Andrei Gag a obţinut această performanţă la meetingul de la Lisabona, concurs în care a aruncat greutatea la o distanţă de 20 de metri şi 69 de centimetri, cu 19 centimetri mai mult decât baremul pentru olimpiadă şi mondiale, 20,50 metri. Cel mai bun sportiv din ţară la proba de aruncare a greutăţii, arădeanul Andrei Gag a reuşit în acest an să-şi îmbunătăţească recordul personal şi să arunce 20,32 metri, fiind atunci la numai 18 centimetri de baremul olimpic şi mondial.
„Acest rezultat este un pas mare în cariera mea şi-l aşteptam de la începutul anului. Cu toate că am avut o lună de zile foarte încărcată, cu multe concursuri şi multe ore petrecute în multe aeroporturi, la Lisabona atmosfera din concurs a fost una plăcută, chiar dacă fizic nu eram la capacitate maximă. Prin această performanţă şi prin participarea la Jocurile Olimpice pot să spun că am trecut la alt nivel, iar de acum înainte mi se vor deschide mult mai multe porţi la concursurile importante: pas cu pas mi-am propus să ajung la o aruncare de peste 21 de metri, deşi la mondiale va fi foarte greu în acest an, deoarece americanii şi germanii au aruncat 22 de metri, dar până la urmă e bine şi dacă ajung în finală”, a declarat performerul clubului Universitar din Suceava, Andrei Gag, sportiv ce este antrenat de Ioan Zanfirache.
Andrei nu are parte de o pauză prea mare, în weekend urmând să participe la a doua etapă a Campionatului Naţional, iar luni va pleca în Slovenia, la un concurs grand prix. Pe 1 iulie, Andrei Gag va pleca în Coreea de Sud, unde va lupta pentru o medalie la Campionatul Mondial Universitar, iar în luna august are programată cea mai importantă competiţie a anului, Campionatul Mondial de Atletism, ce va avea loc în China.
Andrei Gag şi-a început cariera de atlet cu două probe, aruncarea discului şi aruncarea greutăţii. La început a insistat mai mult pe disc, în 2010 reuşind şi cea mai mare performanţă, şi anume să devină vicecampion mondial de juniori. Din 2013 rolurile s-au inversat şi astfel a început să insiste mai mult pe aruncarea greutăţii, schimbare ce s-a dovedit până în prezent una inspirată.
„În anii de juniorat mergeam la competiţiile internaţionale de aruncare a discului, greutatea fiind ceva auxiliar, şi de aceea aruncam doar la concursurile din ţară. În anul 2013 am încercat să arunc greutatea fără a fi antrenat special şi am făcut-o foarte bine, ceea ce mi-a dat speranţe şi m-a făcut să  schimb priorităţile. Cert este că aruncarea greutăţii este o probă ce-mi place mai mult, una de maturitate şi bărbăţie, faţă de cea a discului, unde este mai mult vorba de fineţe”, a explicat atletul Andrei Gag.
Andrei a câştigat în acest sezon, în aer liber, medalia de bronz la un puternic grand prix la Dakar, medalia de aur la alt grand prix ce a avut loc în Grecia şi a ocupat locul doi la Campionatul European pe echipe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava