Concert pascal
MOPAN Suceava

În salonul mare al pensiunii Iristar din Fălticeni a fost lansat astăzi proiectul ,,Închiderea depozitului temporar de deșeuri municipale  Falticeni prin implementarea unei tehnologii inovatoare” –DTDMF promovat de Primăria Fălticeni și finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) în cadrul Programului „Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme”(RO-Mediu).  În cadrul evenimentului la care au participat printre alții viceprimarul Constantin Bulaicon, senatorul Gheorghiță Mîndruță, responsabilul de proiect Simona – Juliana Vacariuc, responsabil publicitate și informare Diana Creangă au fost prezentate principalele obiective, acțiuni și activitati care au ca scop închiderea depozitului temporar de deșeuri municipal Falticeni. Obiectivul general al proiectului constă în rezolvarea unei probleme majore de mediu a Municipiului Fălticeni, generatoarea unei masive poluări, prin închiderea depozitului temporar de deșeuri municipale Fălticeni, județul Suceava.

”Prin proiect  se va pune în aplicare o tehnologie  inovativa de închidere in situ a depozitului temporar de deșeuri cu respectarea legislatiei din domeniu. În vederea închiderii depozitului municipal de deșeuri al municipiului Falticeni se propun o serie de lucrări și masuri care să aibă drept scop reducerea impactului asupra mediului. Rezultatele directe ale proiectului sunt: un depozit temporar de deșeuri închis in Falticeni , două  campanii de informare desfașurate, un site web realizat , un ghid de bune practici realizat, un panou de informare amplasat, o placa permanenta amplasata. Rezultatele indirecte  ale proiectului se  refera  la  conștientizarea  beneficiarilor  direcți (populatia municipiului   Falticeni) și indirecti  (membrii   comunităților periurbane municipiului Falticeni) asupra necesitatii reducerii cantitatilor de deșeuri  depozitate, reducerea emisiilor de poluanti si poluare olfactiva din zona)”, a explicat responabilii proiectului.

Valoarea totala a proiectului este de 9.573.894,25 de lei din care valoarea eligibila este de 9.325.011,30 lei (din care 7.926.259,61 lei valoare eligibila nerambursabila si 1.398.751 ,69 lei valoare eligibila nerambursabila din bugetul national) și 248. 882,95 RON valoare neeligibila.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de maxim 18 luni  începand cu data semnarii, 24 noiembrie 2022, dar nu mai tarziu de 30 aprilie 2024.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava