MOPAN Suceava

Muzeul Bucovinei a găzduit sâmbătă, 17 septembrie 2016, la Muzeul de Istorie, un atelier de pictură cu titlul Un cerc de prieteni – desenăm împreună, având ca tematică de lucru La granițe, ne dezvoltăm împreună!.

Evenimentul a fost organizat în cadrul manifestărilor care au marcat Ziua Cooperării Europene şi aflat, în acest an, la a cincea ediție. În cadrul acestei acțiuni locale, au participat 24 copii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani, înzestrați cu aptitudini artistice, care au ilustrat în culori, simbolurile, valorile și principiile Uniunii Europene. Activitatea interactivă a urmărit stimularea capacităţii de observație, analiză și de creativitate a copiilor, precum și munca în echipă, iar timpul petrecut în muzeu să fie o experiență plăcută și atractivă.

Muzeul Bucovinei a prezentat tinerilor artiști, materialul video pus la dispoziție de www.ecday.eu – videoclip, care a subliniat modul în care, ideile de cooperare comune se pot transforma în beneficii comune. Au fost ilustrate de tinerii artiști noțiunile de: uniune, european, vecini, vecinătate, cooperare, granițe comune, beneficii comune, etc. Organizatorii doresc ca acest eveniment să fie încă o treaptă în formarea viitorului cetățean european. Atelierul de pictură a fost realizat sub supravegherea personalului specializat al Biroului de Artă al Muzeului Bucovinei şi cu sprijinul d-nei profesor Camelia Rusu Sadovei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava