Concert pascal
MOPAN Suceava

Sala Polivalentă din Călărași a găzduit recent ediția din 2023 a Campionatului Național de lupte pentru juniori Under 13 și Under 17, o competiție la care sportivii suceveni au înregistrat rezultate remarcabile.

Cinci medalii au cucerit luptătorii de la LPS Suceava antrenați de Valerică Gherasim și Andrei Bolohan. În campionatul Under 17, Iosif Zlotar (categoria 71 de kilograme) și Gabriel Nicoriuc (categoria 80 de kilograme) au devenit vicecampioni naționali, în vreme ce Iustin Vodă (categoria 65 de kilograme) și Mihai Axinte (categoria 92 de kilograme), au cucerit medalia de bronz, la fel ca și Victor Andrei Cozma, la categoria de vârstă Under 13.

În urma acestor rezultate, echipa Liceului cu Program Sportiv Suceava a ocupat locul al treilea în clasamentul pe cluburi.

O comportare excelentă au avut și sportivii pregătiți de Florin Rusu și Robert Bighei la CSM Bucovina și CSȘ Rădăuți. Gabriel Lungu (categoria 44 de kilograme), Andrei Pelean (categoria 48 de kilograme) și Mihai Iordăchiță (categoria 62 de kilograme) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la nivel de juniori Under 13, în vreme ce Andrei Iordăchiță (categoria 44 de kilograme) și Valentin Cuciurean (categoria 57 de kilograme) și-au trecut în palmares medalii de bronz, legitimați fiind la CSM Bucovina.

În ce-i privește pe luptătorii de la CSȘ Rădăuți, aceștia s-au făcut remarcați în întrecerea de la Under 17 prin Constantin Lungu, care a cucerit titlul național la categoria 71 de kilograme, Matei Pelean, medalia de argint la categoria 60 de kilograme, precum și prin Ioan Iordăchiță (categoria 60 de kilograme), Codruț Bondor (categoria 80 de kilograme) și Cristinel Mendela (categoria 80 de kilograme), care au câștigat medalia de  bronz.

Invitat de onoare la festivitatea de premiere a fost marele campion rădăuțean Ștefan Rusu, multiplu medaliat olimpic, mondial și european.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava