Concert pascal
MOPAN Suceava

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat astăzi că investiția de aproximativ 600.000 euro a Consiliului Județean Suceava în Laboratorul de Stimulatoare Cardiace din cadrul spitalului își dovedește importanța, până în momentul de față fiind salvate peste 30 de vieți omenești. Dr. Alexandru Calancea a spus că activitatea Laboratorului de Stimulatoare din cadrul secției de Cardiologie a început pe 25 octombrie 2023, iar până in prezent s-au implantat 34 de stimulatoare cardiace, proceduri efectuate atât în regim de urgență, cât și la pacienți internați prin programare.

El a adăugat că în prezent, în cadrul laboratorului activează doi medici, dr. Ciprian Mitric și dr. Paul Mihai Boarescu și o asistentă, Lăcramioara Blanariu.

„Din luna ianuarie 2024 a început și activitatea de control a stimulatoarelor cardiace în regim ambulator. În prezent costurile acestor proceduri sunt asigurate în întregime din fondurile proprii ale spitalului, făcându-se toate eforturile pentru includerea în Programul Național de Sănătate pentru implantul stimulatoarelor cardiace”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean Suceava. El a mai spus că în planul de dezvoltare al Compartimentului de Cardiologie Intervențională se află și înființarea unui Laborator de Ablații Cardiace, adică un tratament modern al tulburărilor de ritm cardiac. „Prin investițiile majore ale Consiliului Județean, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava ține pasul cu dezvoltarea rapidă a medicinei moderne, răspunde prompt tuturor cerințelor pacienților, oferindu-le un act medical de înalta calitate”, a precizat dr. Alexandru Calancea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava