Concert pascal
MOPAN Suceava

PMP Filiala Suceava a depus astăzi la Instituţia Prefectului Judeţului Suceava un memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului României cu privire la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă în legătură cu unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024. OUG 21/2024 modifică elemente esențiale în ceea ce privește desfășurarea alegerilor și mandatele aleșilor locali, cu doar trei luni înainte de data propriu-zisă a scrutinului, ceea ce contravine flagrant standardelor constituționale, dar și internaţionale.

„Ordonanţa privind comasarea alegerilor calcă în picioare democrația românească, drepturile cetățenilor şi îngrădeşte drepturile unui partid cu reprezentare în Parlamentul European. Deși pe 9 iunie avem alegeri pentru Parlamentul European, constatăm că Guvernul Ciolacu îngreunează dreptul de a participa în condiții egale pentru partidele care au reprezentare la nivel european. Cu toate că nu au participat la alegerile europarlamentare și nici nu au reprezentanți de drept în legislativul european, organizațiile aparținând minorităților naționale sunt desemnate de drept cu membri în birourile secțiilor de votare din întreaga țară și din străinătate. PMP, cu doi membri în Parlamentul European și cu structuri politice de reprezentare în administrația publică locală din toate județele României, nu va avea membri în secţiile de votare pentru că Partidul Comasat Român ne îngrădeşte drepturile electorale. Au modificat legea până au scos PMP pe tuşă. Putem spune, cu toată certitudinea, că PMP a ajuns cel mai hărţuit partid din politica românească”, a declarat Marian Andronache, preşedintele PMP Suceava.

Acest demers este unul amplu, organizat de PMP în toate judeţele ţării, pentru că românii trebuie să ştie cum PSD şi PNL erodează democraţia. Totodată, la nivel naţional, liderii Alianţei Dreapta Unită au solicitat Avocatului Poporului să atace, de urgență, la CCR ordonanța comasării alegerilor. “Având în vedere că în această situație se află doar Partidul Mișcarea Populară, cerem Guvernului, prin Instituţia Prefectului Judeţului Suceava ca această măsură profund discriminatorie să fie eliminată din procesul electoral. În cazul în care Guvernul României nu va modifica conținutul ordonanței, în sensul în care partidele cu reprezentare în Parlamentul European să poată participa la procesul electoral în condiții egale cu celelalte partide care au membri în Parlamentul European, dar și în Parlamentul României, PMP va sesiza instituţiile internaţionale cu privire la acest abuz fără precedent”, a completat Marian Andronache.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava