Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Fosta Casă Germană din Iacobeni construită la începutul secolului XIX în perioada de glorie a comunei și transformată ulterior în perioada regimului comunist în club minier este scoasă la vânzare pentru suma de 517.106,25 de lei. Firma Management Lichidare Reorganizare din Iași lichidatorul societății Minbucovina Vatra Dornei în proprietatea căreia este clădirea încearcă de ani buni să vîndă imobilul aflat în paragină însă fără succes.

”Proprietate imobiliară pentru activităţi cultural – administrative şi comerciale „Clubul Minier Iacobeni” situat com. Iacobeni, jud. Suceava (în vecinătatea primăriei Iacobeni), teren intravilan curţi construcţii – 4.716 mp, nr. cadastral 30362/Iacobeni, St constrută-560 mp, Clădire club minier St construită – 449 mp, regim de înălţime P+E, cu scena şi scaune, teren sport St-598 mp, utilităţi, împrejmuit, front stradal 27,26 ml, deschidere la DN 17, acces din strada Republicii, pretabilă pentru activităţi comerciale (restaurant)”, se spune în anunț.

Casa Germană de mari dimensiuni a fost construită de coloniștii care lucrau în minerit în perioada în care Iacobeniul era un centru industrial și civic de mari dimensiuni, unul dintre cele mai dezvoltate din zonă. Ea dispunea și de un foișor în care în zilele de sărbătoare cânta orchestra.

Casa Germană era mândria comunităţii. Constituia locul de întâlnire al membrilor comunităţii, cu ocazii vesele şi triste. Balurile de Paşti şi de Crăciun, nunţile, botezurile şi petrecerile dansante de la finalul săptămânii însemnau prilejuri de întâlnire pentru tineri şi vârstnici. Comunităţile dispuneau de trupe de teatru de amatori, de dansatori şi de muzicanţi care întreţineau atmosfera şi menţineau vie flacăra culturii în rândul comunităţii. Totul se făcea prin oamenii comunităţii, pentru oameni. Acesta era spiritul de comunitate care funcţiona cu rigurozitate şi care a dat rezultate eficiente.

O clădire cu un trecut glorios construită în secolul XIX în comuna Iacobeni scoasă la vânzare pentru 517.000 de lei. Clădirea se află într-o ”desăvârșită” paragină (foto), 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava