Concert pascal
MOPAN Suceava

În finala “Cupei României” la fotbal feminine, pe stadionul “Areni” s-au întâlnit la mijlocul acestei săptămâni, Olimpia Cluj şi ASA Târgu Mureş. Câştigătoarea campionatului, gruparea clujeană s-a impus cu scorul de 3-0, scor stability după primele 45 de minute de joc.

Dupa un prim sfert de oră echilibrat, în care ambele formaţii şi-au trecut în cont câte o ocazie de gol, clujencele au deschis scorul în minutul 19, când Lunca a dejucat pasul la off-side făcut de defensiva adversă şi a înscris cu un şut din 11 metri. Olimpia Cluj îşi putea dubla avantajul în minutul 27, dar Vătafu şi-a prelungit prea mult balonul şi a fost blocată de portarul Părăluţă. Formaţia clujeană a modificat tabela la 2-0 la jumătate de oră de fluierul de start, când Lunca şi-a trecut în cont dubla, marcând ca la antrenament din şase metri, după o centrare de pe partea dreaptă. În minutul 33 tabela de marcaj arăta scorul de 3-0 pentru Olimpia Cluj, Voicu punctând din interiorul careului după o gafă a mureşencelor. ASA Târgu Mureş a avut şansa să reducă din diferenţă pe finalul reprizei, dar nou-intrata Jahn a fost blocata în momentul şutului.

În partea secundă, campioana României nu a mai forţat, managerul Mirel Albon preferând să ruleze întreg lotul deplasat la Suceava. În aceste condiţii, după pauză au lipsit golurile, dar nu şi ocaziile de poarta. Olimpia Cluja ratat în două rânduri golul patru, la şuturile lui Bortan şi Lunca, ambele blocate de portarul echipei naţionale Părăluţă. În ultimele minute, mureşencele puteau marcat golul de onoare, dar lobul trimis de nou-intrata Meleacă a ocolit ţinta. Scor final 3-0, iar Olimpia Cluj a câştigat fără emoţii Cupa României şi bifeaza astfel al patrulea event consecutiv în fotbalul feminin românesc.

Olimpia Cluj: Boandă – Corduneanu, Ficzay, Bortan, Vătafu, Voicu, Batea, Iuşan, Lunca, Pinczi, Olar. Antrenor: Mirel Albon. Pe parcurs au mai intrat: Desnerean, Popa, Ciolacu, Giurgiu şi Gurz.

ASA Târgu Mures: Părăluţă – Sarosi, Goder, Mate, Barabasi, Boros, Ambros, Fleşariu, B. Sandu, Gorea, Sipos. Antrenor: Alexandru Andrasi. Au mai intrat: Jahn, Costaş, Roca, C. Sandu, Meleacă.

Festivitatea de premiere a câştigătoarelor a fost oficiata de directorul de dezvoltare fotbalistica din cadrul FRF, Ciprian Paraschiv, împreună cu primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu şi preşedintele Asociaţiei Judetene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava