Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria orașului Vicovu de Sus se pregătește să atragă cât mai mulți europeni prin Programului Regional 2021 – 2027. Primarul Vasile Iliuț spune că cea mai mare sumă de peste 7 milioane de euro ar urma să fie atrasă printr-un concurs de strategii care se va desfășura la Agenția de Dezvoltare Nord-Est de la Piatra Neamț, concurs la care se va înscrie cu șanse reale și Primăria Vicovu de Sus. ”La concursul de strategii pe cei 7 milioane de euro vorbim de două componente,  regenerare urbană  și cultură și tradiții. Pe regenerare urbană vom merge pe modernizarea pieței din Vicovu de Sus, un proiect de 4,9 milioane de euro. Proiectul include o hală agroalimentară, pavaj, captarea apelor și alte investiții. Ar mai fi încă 680.000 de euro pentru proiectul „Spațiu urban”, un proiect deja aprobat în Consiliul Local dar vrem să trecem finanțarea pe Programul Regional. Tot în cadrul strategiei ar mai fi pe partea de cultură și tradiții, în spatele casei de cultură, un amfiteatru. O scenă fixă, un teatru de vară care ne-ar ajuta mult pentru evenimentele din oraș. Cu acest amfiteatru am ajunge la cei 7 milioane de euro pe strategie”,a  explicat Iliuț.

El a arătat că mai există o finanțare de 5 milioane de euro pe un apel de strategii pe aceeași prioritate P7 din cadrul Programului Regional. ”Cei cinci milioane de euro care sunt pe componenta 7 ar include două săli de sport pe care le-am putea accesa, în Laura și în Plai. Pentru Bivolărie ne axăm pe planul de reziliență și acum în iunie va fi un apel de proiecte și vrem să depunem pentru o școală care include și o sală de sport. Deci avem în vedere o școală nouă cu sală de sport în Bivolărie, prin Planul Național de Redresare și Reziliență”,a  menționat primarul de Vicovu de Sus.

Tot pe componenta 7, a subliniat Vasile Iliuț, Primăria Vicovu de Sus mai vrea să atragă 3,3 milioane de euro pentru modernizarea unor străzi. ”Aceste străzi trebuie să deservească transportul public local și în suma aceasta ne încadrăm în 11 – 12 kilometri de drumuri modernizate”,a  încheiat Vasile Iliuț.

Orașul Vicovu de Sus, magnet pentru fondurile europene. Primăria pregătită să atragă peste 15 milioane de euro prin Programului Regional 2021 – 2027, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava