Ploile abundente căzute ieri au provocat probleme în câteva localități sucevene. Conform Instituției Prefectului, pompierii au scos apa din trei curți, o anexă și un beci din Păltinoasa și au decolmatat două fântâni din Solca și o fântână din Brodina. Pe un drum comunal din Capu Cîmpului s-a produs o surpare în preajma unui pilon de pod. Accesul pe pod este posibil doar pietonal. În zonă locuiesc aproximativ 100 de persoane în 30 de case.

Prefectura menționează că autoritățile au monitorizat în permanență zonele unde punctual s-au înregistrat căderi de precipitații abundente, printre care barajul de deviere „Dumitrelul” din localitatea Gura Haitii, ce aparține Parcului Național Călimani și iazul de decantare de la Tărnicioara-Ostra. De asemenea, a fost monitorizat cursul râului Moldova, în zona gropii de gunoi din Câmpulung Moldovenesc, unde cu ajutorul unor utilaje s-a consolidat un dig de protecție, pentru prevenirea inundațiilor.

Alte localități în care a existat pericolul de inundații și care au fost monitorizate sunt Brodina, Vicovu de Sus și Voroneț. O atenție sporită a fost acordată și zonei digului de protecție de pe malul râului Rîșca, la Bogdănești. Zonele critice au fost monitorizate și pe parcursul nopţii, iar în perioada următoare, comisii mixte numite de prefectură, împreună cu autorităţile locale, vor fi în teren pentru evaluarea pagubelor generate de inundaţii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava