Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliția Suceava a transmis că în perioada 16-22 septembrie a.c., poliţiştii suceveni au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, în cadrul Proiectului Roadpol Safety Days, destinat conştientizării tuturor participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere. Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi informativ-preventive cu participanţii la trafic, cu scopul de a reduce numărul de accidente rutiere și consecințele acestora, și conștientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecințelor accidentelor de circulație.

„Efortul poliţiştilor s-a îndreaptat mai ales spre evenimentele determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice, nefolosirea centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție omolgate, precum şi depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise, impunerea respectării normelor privind utilizarea telefonului mobil, combaterea activităților de natură a distrage atenția şi a oboselii la volan. Ziua de 20 septembrie 2023 a fost propusă, în cadrul proiectului, ca zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava. Potrivit aceleiași surse, din fericire, la nivelul județului Suceava această dată a fost marcată conform destinației sale, nefiind înregistrate accidente rutiere grave.

„Prezența sporită a echipajele în teren a dus la creșterea gradului de siguranță rutieră și a făcut ca în ultimele zile să nu se înregistreze evenimente rutiere grave.

Acțiunile preventive și de informare au fost completate și cu măsuri ferme, sancționatorii în situațiile în care participanții la trafic au pus în pericol siguranța rutieră”, se mai precizează în comunicat. Astfel, doar în ziua de 20 septembrie nominalizată la nivel european ca zi fă ră persoane decedate în accidente rutiere, polițiștii rutieri suceveni au aplicat 296 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier în valoare de 109.985 lei. Au fost controlate 312 vehicule și au fost testați cu aparatele etilotest/ etilometru și drugtest 173 de șoferi.  Au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost ridicate 15 certificate de înmatriculare.  De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava