MOPAN Suceava

Comunicat:

Membrii asociaţiei noastre sunt profund ingrijoraţi de slabul management legislativ al Guvernului României, de kilometrii intregi parcurşi dus-intors de o Hotărâre de Guvern atât de necesară sectorului de porc şi economiei româneşti in general.

Batem la uşa A.N.S.V.S.A. in fiecare zi să aflăm dacă a fost aprobată baza legală pentru pesta porcină africană. Se pare că experţii acestei instituţii şi-au făcut datoria, insă Guvernul intârzie fără motiv aprobarea Hotărârii de Guvern.

Ştim cu toţii că pesta porcină africană este un mare pericol pentru economia României. Lipsa unei hotărâri guvernamentale face ca orice măsură, in eventualitatea intrării bolii in ţară, să nu aibe acoperire legală.
Ce vom face noi fermierii? Vom ucide animalele fără a fi despăgubiţi, vom suporta inchiderea graniţelor pentru carnea de porc pentru incă vreo zece ani şi tăierea porcului viu românesc de pe lista ţărilor terţe!
Atragem atenţia Guvernului să dea undă verde de urgenţă Hotărârii  pentru aprobarea Strategiei privind prevenirea, combaterea şi controlul pestei porcine africane in România şi a Planului de contingenţă pentru pesta porcină africană. Fermierii din România o consideră urgenţa naţională numărul 1.

NB : poate Guvernul nu este informat că focarele se extind;  in Ucraina, virusul a invadat ferme mari şi mici. Ultimul, declarat la O.I.E. in 4 noiembrie, avea 726 capete porci. Numai intr-o lună şi in două focare din zona Kievului au fost ucişi şi distruşi 7037 de porci!
A.C.E.B.O.P.- 08.11.2016

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava