Concert pascal
MOPAN Suceava

Aproximativ 150 de persoane au protestat vineri seara în faţa Palatului Administrativ din Suceava. Este cel de-al doilea protest care se organizează în Suceava împotriva tăierii ilegale a pădurilor şi a defrişărilor abuzive, de data aceasta participanţii protestând şi împotriva construcţiei unei gropi de deşeuri în pasul Mestecăniş. De precizat că numărul participanţilor prezenţi la protestul de vineri seara a fost mai mic decât cel preconizat, în condiţiile în care pe pagina de Facebook dedicată acestei acţiuni îşi anunţaseră susţinerea şi participare aproape 500 de persoane. Chiar dacă numărul nu a fost cel scontat, cei prezenţi au adus cu ei pancarte pe care se puteau citi mesaje împotriva tăierilor ilegale de lemn, precum „Avertisment pentru instituţiile statului! Nu vă bateţi joc de pădurile noastre”, „Şi eu vreau să mă bucur de pădure” sau „Salvaţi copacii!”, şi în acelaşi timp au scandat mesaje precum „Uniţi, uniţi, salvăm pădurea României”, sau „DNA, DNA, asta e ancheta ta!”.


Printre cei care au susţinut şi au participat la protestul de ieri s-a numărat şi senatoarea PNL de Suceava, Steliana Miron. Aceasta a venit la protest îmbrăcată cu un tricou alb pe care se putea citi mesajul „Stop defrişărilor ilegale”, declarând că în calitate de senator ales în colegiul de munte al judeţului Suceava sprijină astfel de acţiuni pentru protecţia mediului. Steliana Miron s-a declarat împotriva construirii unei gropi de gunoi în pasul Mestecăniş. Ea a spus că „este momentul să spunem stop pentru că trăim într-o zonă foarte frumoasă, care acum este în pericol”.
Din centrul Sucevei, protestatarii adunaţi în faţa Palatului Administrativ au pornit într-un marş de protest către Agenţia pentru Protecţia Mediului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava