Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 1-3 iunie au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contarvenționale la regimul rutier și s-au întocmit zeci de dosasre penale pentru consum de alcool și droguri la volan, reușindu-se prevenirea unor accidente rutiere grave.

La data de 03.06.2023, ora 17:48, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență, au oprit pe DJ 177C în localitatea Capu Câmpului, jud. Suceava autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat domiciliat în sat/com. Capu Câmpului, jud. Suceava.

Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului” faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. (1) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

De asemenea, în jurul orei 02:35, polițiștii echipajului din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc – Compartimentul Rutier, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe str. Ciprian Porumbescu din municipiul Câmpulung Moldovenesc, au procedat la oprirea unui autovehicul condus de către un bărbat din municipiul Vatra-Dornei, județul Suceava. În urma testării cu aparatul etilometru a acestuia a rezultat o concentrație alcoolică de 1.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a  îmbibației alcoolice din sânge.     În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. (1) din Codul Penal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava