Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 15 noiembrie în intervalul orar 06.00 – 12.00, politiștii Biroului Protectia Animalelor din cadrul IPJ Suceava împreuna cu politiști din cadrul Politiei Orașului Gura Humorului, jandarmi din cadrul lnspectoratului de Jandarmi Judetean Bogdan Voda Suceava – Detașamentul Gura Humorului, medici veterinari din cadrul Directiei Sanitare Veterinare și Pentru Siguranta Alimentelor Suceava , reprezentanti ai Oficiului Judetean de Zootehnie Suceava și politiști locali din cadrul Politiei Locale Gura Humorului, au actionat pe raza orașului Gura Humorului in piata Târgul de animale, în vederea verificarii modului de respectare a legislatiei privind protectia animalelor, a normelor sanitare veterinare și pentru siguranta alimentelor precum și a masurilor pe linia prevenirii și combaterii pestei porcine africane de catre detinatorii de animale.

În vederea controlului mijloacelor de transport în scopul identificarii transporturilor ilegale de animale și produce de origine animale, au fost instituite 2 filtre rutiere, fiind verificate 23 de autovehicule și legitimate 30 de persoane.

S-a procedat la identificarea tuturor  detinatorilor  de  animale  prezenti în tîrg în vederea verificarii legalitatii detinerii acestora precum și a respectarii legislatiei privind protectia animalelor și a normelor sanitare veterinare  și pentru siguranta alimentelor ;

Cu ocazia activitatilor desfașurate au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale în valoare totala de 17.820 lei astfel: 11 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor art. 3 lit b pct 9 din HG. nr. 984/2005 privind stabilirea și sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranta alimentelor, dintre care 3 cu avertisment și 8 cu amenda în  valoare totala de 11.220 lei șli 3 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor art. 3 lit a pct 2 din HG. nr. 984/2005 privind stabilirea și sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranta alimentelor, cu amendă în valoare totala de 3.600 lei.

De asemenea, au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor art. 3∧1 lit a pct 1 din HG. nr. 984/2005 privind stabilirea și sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranta alimentelor, cu amenda în valoare totala de 3.000 lei și o sanctiune contraventionala  pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice republicata, cu avertisment și aplicarea masurii complementare a retinerii certificatului de lnmatriculare a autovehiculului.

Totodata politiștii din cadrul Biroului pentru Protectia Animalelor au procedat la informarea detinatorilor de animale cu privire la obligatiile legale pe care le au conform actelor normative în domeniu .

Astfel  de actiuni vor  continua  și  în  perioada  urmatoareIn contextul  dezvoltarii comertului cu animale generat de apropierea Sarbatorilor de iarna.

Ploaie de amenzi în Târgul de animale din Gura Humorului, 5.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava