Concert pascal
MOPAN Suceava

Așa cum s-a întâmplat în ultimii ani în numeroase ramuri sportive, echipe care au reușit să promoveze în primul eșalon valoric nu reușesc să se înscrie în competiție din cauza faptului că nu au susținere financiară. De această dată este cazul formației de volei masculin ”U” Timișoara care a promovat în Divizia A1 în urma turneului de baraj de la Galați.
Timișoara nu va avea nici în sezonul următor o echipă de volei masculin în prima divizie. Universitatea nu s-a înscris în Divizia A1 pentru sezonul 2013/14, urmând să evolueze tot în liga secundă, deși câștigase pe teren acest drept.
Problemele financiare au făcut ca Universitatea Timișoara să joace tot în liga a doua în sezonul următor. Deși a primit încă trei săptămâni suplimentare din partea Federației Române de Volei să găsească resurse financiare și să se înscrie în Divizia A1, conducerea clubului bănățean nu a reușit să obțină un sprijin. Astfel, în speranța că pe viitor problemele se vor rezolva, ”U” Timișoara s-a înscris în liga secundă, evitând astfel situația în care s-a aflat Oradea în debutul sezonului recent încheiat, care s-a înscris în Divizia A1, dar care s-a retras ulterior și nu a avut astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovare, în sezonul 12/13.
În mod normal, următoarea echipă care se va afla în vizorul FRVolei pentru a lua locul celor de la ”U” Timișoara este CSM Suceava. Formația suceveană pregătită de profesorul Victor Pancu s-a situat pe locul III la turneul de la baraj de la Galați, fiind învinsă chiar în prima dispută cu 3-1 de bănățeni.
”Cred că în puțin timp la clubul nostru va sosi o adresă de la FRVolei prin care se va cere răspuns la întrebarea dacă CSM Suceava va avea susținere pentru a juca în Divizia A1. Noi am știut de la început că singura formație care are puterea de a evolua în eșalonul întâi al voleiului masculin românesc este Arcada Galați.
Nu știu ce hotărâre se va lua în legătură cu echipa noastră, dar sunt destul de sceptic, deși este o ocazie nesperată. Personal cred că FRVolei va ajunge la idea unui campionat în Divizia A1 cu mai puține echipe” a declarat profesorul Victor Pancu, antrenorul formației de volei masculin, CSM Suceava.
Lipsa susținerii financiare în sportul românesc în general, în cel sucevean în special, poate distruge și cele câteva echipe care duc numele acestui oraș în lumea sportului ”mare”. Un lucru este absolut paradoxal în Suceava, tinerii se străduiesc la formațiile de juniori să progreseze și să ajungă la cel mai înalt nivel, dar apoi nu reușesc, după ani de eforturi, să ajungă la acest deziderat pentru că grupările de seniori de pe aceste meleaguri nu au posibilitatea să evolueze în primele divizii. În acest an este cazul echipei de rugby de la CSȘ Gura Humorului, campioană națională de juniori U19 și formației de volei masculin CSȘ ”Nicu Gane” Fălticeni, participantă la turneul final al juniorilor și nu numai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava