Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate, zeci de permise de conducere suspendate și certificate de înmatriculare reținute au fost reținute în doar câteva ore pe raza municipiului Suceava, într-o amplă acțiune organizată în perioada zilelor orașului. Poliția Suceava a transmis că având în vedere evenimentele sociale, culturale și artistice desfășurate în această perioadă pentru a marca Zilele Sucevei, precum şi fluxul sporit de persoane ce se înregistrează în locurile publice din municipiu, poliţiştii suceveni acţionează cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. Astfel, în această perioadă, în afara polițiștilor din dispozitivele de ordine și siguranță publică, pe raza municipiului Suceava sunt prezenţi la datorie, zilnic peste 70 de poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Suceava și a secțiilor arondate dar și din cadrul structurilor IPJ Suceava. Tot în această perioadă, polițiștii rutieri sprijiniți de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică desfășoară acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de băuturi alcoolice și substanțe interzise.

„Totodată, având în vedere faptul că în această perioadă sunt organizate activități cultural-artistice și religioase pentru marcarea unor evenimente sociale la care participă un număr mare de persoane, polițiștii desfășoară activități de prevenire a infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului. De asemenea, echipaje suplimentare de poliție acționează pentru fluidizarea traficului”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Astfel, în data de 25 iunie 2023 Poliția Municipiului Suceava a organizat o razie în sistem integrat, fiind angrenate efective din cadrul structurilor subordonate respectiv Biroul Rutier și Secțiilor de Poliție Rurală Ipotești, Dărmănești, Adâncata și Șcheia, precum și din cadrul Serviciului Rutier.

Dispozitivul de acțiune cu efective mărite a fost constituit în perioada 24 – 25.06.2023 în intervalul orar 18.00-02.00 prin concentrarea forțelor angrenate în zona de responsabilitate a Poliției Municipiului Suceava în mediul urban, în principalele zone cu risc de accidente, urmărindu-se prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea fluidizării traficului rutier; asigurarea unui sentiment de siguranță rutieră participanților la traficul rutier; constatarea de infracțiuni reglementate de Codul penal; constatarea de contravenții reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cu modificările si completările ulterioare și Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat  prin Hotărârea de Guvern nr.1391/04.10.2006 cu modificările si completările ulterioare; constatarea de contravenții reglementate de legi speciale din domeniul circulației rutiere.

La acțiune au participat 34 de polițiști, din care 16 polițiști rutieri și 18 de ordine publică. În cadrul acțiunii au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de 67.400 lei. De asemenea, au fost reținute 28 de permise de conducere, din care 3 pentru consum alcool, 14 pentru depășirea vitezei legale și 5 pentru alte abateri la regimul rutier.   Totodată, polițiștii au dispus retragerea a 19 certificate de înmatriculare, dar și a 10 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare. În cadrul acțiunii desfășurate pe raza municipiului Suceava au fost verificate 389 de autovehicule, fiind testați cu aparatele drugtest/ etilotes 249 de șoferi.

„Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă reamintesc:

Nu vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice și droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!”, se mai spune în comunicatul Poliției.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava