Concert pascal
MOPAN Suceava

Avand în vedere faptul ca deja în unele  zone  ale judetului  s-au înregistrat precipitatii sub forma de ninsoare, polițiștii suceveni recomanda conducatorilor auto sa aiba montate la autovehicule anvelopele de iarna.

De asemenea, prognozele meteo pentru perioada urmatoare indica un rise crescut de manifestare a unor fenomene meteo precum lapovita, poleiul sau ninsoarea.

Legislatia din Romania nu prevede o data la care este obligatoriu ca autovehiculele sa fie echipate cu anvelope de iarna, dar acest tip de pneu este obligatoriu atunci cand se patrunde pe un drum public  acoperit cu gheata, polei sau zapada, indiferent de perioada din an.

Politiștii recomadă să nu ignorăm importanța anvelopelor de iarna în sezonul rece, deoarece acestea sunt concepute ca la o temperatura de sub 7-8 grade Celsius sa rămană moi, spre deosebire de cele de vară, pentru a pastra aderenta la carosabil.

Anvelopele de iarna pot fi recunoscute, în general, dupa marcajul M+S, care se mai prezinta și sub formele M&S / M.S. Tnainte de a monta anvelopele, se recomanda să verificam anul fabricatiei (DOT) și adancimea profilului. Daca anvelopele au o vechime de peste 4-5 ani, solicitati parerea unui specialist, care sa observe daca exista urme specifice de uzură.

La pneurile concepute special pentru circulația în sezonul rece, indicatorul de   zura este pozitionat astfel  încat sa marcheze o adâncime a profilului de aproximativ 4 milimetri. În cazul unui control în trafic, dacă se constată că indicatorul de uzură este expus, legislatia din Romania încadreaza aceasta situatie în categoria „deficiență majora” și sunt prevazute sancțiuni pentru conducătorul auto.

Este important de știut ca o anvelopa de iarnă, aflata în condiții optime, crește aderență pe carosabilul acoperit cu zapadă și scade distanșa de frânare.

Amenda pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice acoperite cu zapadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă este prevazută în clasa a IV a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte amenda, respectiv între 1.305 lei și 2.900    de lei), retinandu-se și certificatul de înmatriculare al autovehiculului, fiind eliberata o dovada înlocuitoare, fara drept de circulatie.

I.P.J. Suceava recomandă participantilor la trafic sa respecte cu strictete regulile de circulatie, sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum și sa se informeze cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Informații actualizate despre situatia traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www .politiaromana.ro/ro/info-trafic- va recomandăm sa verificați starea traseului pe care urmează să-i parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava