Concert pascal
MOPAN Suceava

România a pierdut unul dintre cei mai distinși și îndrăgiți artiști ai săi în ziua în care Maria Lătărețu și-a cântat ultima melodie pe scena vieții. Viața și cariera acestei cântărețe excepționale, supranumită „Privighetoarea Gorjului”, au fost marcate de suferință, sacrificiu și devotament fără margini pentru muzică și tradiția românească, notează click.ro.

Viața nu a fost blândă cu Maria Lătărețu. În ciuda succesului său în carieră, ea a trecut prin multe tragedii personale. I-au murit cinci dintre cei șase copii ai săi, iar durerea pierderii i-a marcat profund sufletul. Și-a așteptat soțul timp de șapte ani să se întoarcă de pe front, timp în care a fost nevoită să își îngroape copiii singură.

„Viețuia doar cu Ionuț, de 17 ani, singurul copil rămas. Casa din București fusese bombardată, distrusă de bombardamentele cele mari, ale americanilor. A cântat peste tot, a pus ban peste ban, a ridicat o vilă în Târgu Jiu. Apoi a venit Tică. Apoi au venit comuniștii. Apoi a venit naționalizarea. I-au luat tot! Tot! N-a apucat o zi să doarmă în patul său!!!”, a scris Cătălin Oprișan, conform sursei citate.

Tragedia finală a vieții sale a avut loc în timpul unui turneu în Botoșani, când, cu toate avertismentele colegilor săi, a urcat pe scenă în ciuda stării precare de sănătate. Ultima sa melodie, „Vă las cântecele mele”, a devenit testamentul său muzical, iar în urma interpretării ei, Maria Lătărețu și-a încheiat călătoria în această lume.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet pe: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/povestea-trista-a-artistei-care-a-fost-indragita-2357042.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava