Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Uniunii Sindicale <Pro-Educația> Suceava, profesorul Traian Pădureț, dă ca sigură declanșarea grevei generale în învățământ, începând de luni, 22 mai, de la ora 08.00. În plus, el a declarat, la Radio Top, că a crescut numărul semnatarilor pentru grevă. El a afirmat: „Am fost plăcut surprins de către colegii din teritoriu. Până la greva de avertisment de ieri am avut semnăturile a 66,7% dintre colegi, iar acum s-a ajuns la 87,45%. A crescut substanțial numărul. Probabil că unii colegi care nu semnaseră inițial pentru greva generală au văzut că ceilalți sunt uniți și hotărâți să meargă mai departe în demersul lor. Probabil că unora li s-a arătat obrazul pentru că este singurul mod de a protesta față de cei care nu participă la acțiunea revendicativă, chiar dacă sunt membri de sindicat. Surpriza a fost să avem și nemembri de sindicat care au solicitat să intre în organizație sau să protesteze chiar nefiind membri de sindicat”. De asemenea, liderul <Pro-Educația> a spus că spre finalul ședinței de ieri a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar i-a solicitat președintelui Asociației Părinților din județ, Adrian Culiță, să le transmită părinților dorința de a nu trimite copiii luni la școală, dacă debutează greva generală.

El a adăugat: „100% va fi grevă, iar domnul Culiță m-a asigurat că părinții pe care-i reprezintă sunt alături de noi. Așteptăm și asociațiile elevilor să vină alături de noi. Pentru a nu avea altfel de probleme, noi solicităm ca elevii să rămână acasă. Însă, avem și câteva cazuri excepționale. La Grădinița cu Program Prelungit din Câmpulung, un singur sindicalist a semnat pentru grevă, dar s-a retras, așa că unitatea va funcționa. Și Grădinița cu Program Prelungit din Gura Humorului va fi deschisă, la fel și Școala Specială Profesională din Câmpulung. La Școala din Câmpulung, de luni se va afla o comisie de la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP, pentru evaluare. ARACIP programase evaluarea de mai mult timp și s-au plătit niște bani. E vorba de o nouă meserie care să se învețe din viitorul an școlar. Ar fi în detrimentul copiilor și al angajaților ca școala să fie închisă din cauza grevei. În rest, colegii sunt foarte hotărâți să meargă până la capăt. Există unitate, există solidaritate. Conducerea Inspectoratului Școlar a avut o reacție de tatonare și părea curioasă de ceea ce se întâmplă în teritoriu”.

Legat de declarația președintelui Klaus Iohannis potrivit căreia solicitările dascălilor pentru măriri salariale sunt îndreptățite, profesorul Pădureț a afirmat: „S-a trezit și domnul profesor de fizică. Nu suntem mândri deloc de ieșirea lui, pentru că ne-a făcut de râs breasla, prin funcția pe care încă o mai deține. Fiind pe ultima sută de metri la Cotroceni, eu mă întreb: Cine îl mai bagă în seamă pe domnul președinte Iohannis?”. Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie <Spiru Haret>, FSLI și <Alma Mater> au anunțat marți, 16 mai, că declanşează greva generală pe termen nelimitat, începând cu data de 22 mai. Aceasta a fost precedată de o grevă de avertisment de două ore. Decizia de a recurge la protest a fost luată în urma referendumului organizat în rândul angajaţilor din sistem. Angajaţii din învățământ solicită majorarea salariilor, investiţii în baza materială a şcolilor, eliminarea birocraţiei, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava