Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Fălticeni s-a înfrățit cu municipiul Soroca din Republica Moldova. Semnarea acordului de parteneriat a avut loc zilele trecut la Soroca, în prezența primarului acestui municipiu, Lilia Plipețchi și a primarului din Fălticeni, Cătălin Coman. De precizat că acest acord presupune dezvoltarea ambelor municipii prin proiecte comune. Acest acord a fost posibil grație prieteniei cluburilor Rotari Fălticeni și Soroca.

Cooperarea dintre Municipiul Fălticeni, România şi Municipiul Soroca, Raionul Soroca din Republica Moldova, are la bază o iniţiativă a Primăriei şi Consiliului Local Soroca. După mai multe vizite și întâlniri ale membrilor Rotary Club Fălticeni cu reprezentanții Primăriei Soroca și Raionului Soroca, în luna mai, primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipeţchi, a propus înfrăţirea între cele două localităţi pentru a putea avea un schimb de experienţă atât cultural, educaţional, sportiv, cât şi economic, mai ales că există multe asemănări între cele două localităţi. Prin încheierea acestui acord de cooperare, administraţiile publice şi deliberativele locale din Fălticeni şi Soroca vor promova proiecte de dezvoltare în mai multe domenii de interes reciproc (administraţie, comerţ, cultură, mediu, transporturi, amenajare teritorială, utilităţi publice, asistenţă socială, transport public) şi vor efectua schimburi de bune practici şi de experienţă între serviciile specializate din cadrul primăriilor şi instituţiilor locale.

După semnarea acordului de parteneriat, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat: „suntem onorați pentru semnarea acestui acord de cooperare cu municipiul Soroca. Municipiul Soroca este și trebuie să devină un oraș european, un oraș în care cetățenii trebuie să simtă cu adevărat efortul administrației publice locale. Ca un prim pas pe care îl vom face în baza acestui acord va fi dotarea și mobilarea integrală a unei săli de conferințe de la biblioteca municipală Mihail Sadoveanu. Primăria Fălticeni își va asuma în întregime partea financiară pentru realizarea acestui obiectiv. Practic va fi o sală cu mobilier nou, cu sistem audio video performant, cu sisteme electronice care vor permite derularea multiplelor activități pe care sunt convins că doamna primar le va gândi la această bibliotecă. Va fi o sală care va fi pusă la dispoziția tuturor cetățenilor din Soroca. O sală care va permite dezvoltarea multor activități și pe care o considerăm absolut necesară în virtutea bunei colaborări pe care ne-o dorim cu municipiul Soroca. Mulțumesc doamnei primar pentru deschidere, pentru eforturile pe care le face în vederea consolidării parteneriatelor pentru cele două comunități și sunt convins că în urma acestui parteneriat, atât cetățenii din Fălticeni, cât și cei din Soroca vor avea de câștigat”.

Sursă foto: Ziarul Nostru

 

Primăria Fălticeni s-a înfrățit cu municipiul Soroca din Republica Moldova: Cătălin Coman: Municipalitatea fălticeneană va dota o sală de conferințe la biblioteca din Soroca (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava