MOPAN Suceava

Primăria Fălticeni va semna un protocol cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru construcția șoselei de centură a municipiului. Anunțul a fost făcut la Suceava de ministrul transporturilor Sorin Grindeanu. „Fălticeniul în perioada următoare va veni și va semna cu noi un protocol de colaborare astfel încât să descentralizăm acest proiect așa cum am făcut și cu altele. La Fălticeni avem un primar foarte bun care va ști să gestioneze singur această investiție. Ministerul nu va veni decât să plătească la final această investiție extrem de necesară pentru locuitorii din Fălticeni”, a spus Grindeanu. El a arătat că investiția în șoseaua de centură a municipiului Fălticeni va fi finanțată prin Programul Operațional de Transport.

„De când sunt în funcție, de doi ani și jumătate, am semnat 82 de protocoale cu autoritățile publice locale, Consilii Județene și primării. De ce? Pentru a mai degreva din presiunea asupra CNAIR și pentru că autoritățile locale, pe investiții de acest tip care sunt mai mici ca amploare decât o autostradă sau un drum expres, să poată realiza ele aceste investiții. Și asta pentru că sunt mult mai aproape de proiectul efectiv, urmând ca Ministerul, CNAIR să vină să plătească la final această lucrarea”, a arătat ministrul transporturilor. El a subliniat faptul că municipiul Fălticeni are capacitatea administrativă să gestioneze singur acest proiect important. „Din câte știu și știu bine are și un studiu de fezabilitate care este și actualizat. Deci lucrurile sunt și mai clare și se poate ține direct o licitație”, a încheiat Grindeanu.

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman a arătat că șoseaua de centură va avea o lungime de 8,3 kilometri, de la intrarea dinspre Suceava, podul peste iazurile de la Fălticeni, cu ocolire prin partea dreaptă prin zona Pocoleni și ieșire spre Rădășeni. Cătălin Coman a precizat că valoarea investiției este de aproximativ 50 de milioane de euro. El a spus că studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost reactualizat și în același timp s-a finalizat și procedura de descărcare arheologică. El a spus că după încheirea protocolului vor începe procedurile pentru îântocmirea documentației tehnice și ulterior primăria Fălticeni va organiza licitația pentru lucrări.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava