Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Horodnic de Sus va inaugura anul acesta două investiții noi din comună, o grădiniță modernă și o sală de sport. Primarul comunei, Valentin Luță, a precizat că noua grădiniță a fost construită din fonduri europene, printr-un proiect în valoare de 500.000 de euro, la care primăria a asigurat o cofinanțare de circa 120.000 de euro. Valentin Luță a spus că a doua investiție care va fi inaugurată anul acesta, sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 2, a fost construită printr-un proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 1,68 milioane de lei.

„Ambele investiții sunt finalizate, erau pregătite pentru a se face sfințirea și inaugurarea lor, însă a început conflictul armat din Ucraina și am cazat refugiați în ambele locații. Acum urmează ca anul acesta să facem inaugurarea”, a spus Valentin Luță.

Pe de altă parte, primarul din Horodnic de Sus a declarant că anul acesta vor începe lucrările la un alt proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții, pentru construirea unei rețele de preluare a apei pluviale. Valentin Luță a arătat că rețeaua va fi construită pe marginea unui drum modernizat  pe marginea unui drum modernizat recent tot printr-un proiect finanțat tot prin CNI.

„Anul acesta încep lucrările de amenajare acostamente și spații laterale pe o lungime de 12 kilometri, o investiție de aproape un milion de euro, lucrările urmând să fie realizate de firma primăriei. Este o investiție importantă, având în vedere că vor dispărea acele șanțuri care mereu se colmatează și creează probleme”, a afirmat Luță. El a mai adăugat că își dorește ca anul acesta să înceapă și lucrările pentru amenajarea de trotuare, cu fonduri de la bugetul local.

Valentin Luță a ținut să precizeze că lucrările care vor fi realizate în comună se vor face cu betonul și asfaltul care va fi produs în stația proprie a primăriei, în momentul de față fiind demarate probele tehnice.

Primăria Horodnic de Sus va inaugura anul acesta două investiții noi din comună, o grădiniță modernă și o sală de sport, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava