Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Horodnic de Sus vrea să continue unul dintre proiectele de succes implementate în această comună prin deschiderea celui de-al doilea parc industrial. Primarul Valentin Luță a declarat că primul parc industrial, cu o suprafață de 16 hectare, va fi ocupat în totalitate în scurt timp și deja a început să caute teren pentru al doilea parc. Valentin Luță a precizat că în momentul de față în parcul industrial existent funcționează opt firme, iar în scurt timp va fi organizată licitația pentru atribuirea parcelelor pentru încă opt firme care vor să își deschidă afaceri în comuna Horodnic de Sus. „Parc industrial actual este aproape complet și ne gândim să extindem pentru că e un proiect extraordinar pentru localitate. Se creează un flux economic, financiar și social extrem de mare. În actualul parc industrial am mers doar pe un tipar de activități pentru că e localizat în apropierea locuințelor și dacă venea o firmă cu 25 de TIR-uri, să spunem, nu puteam să le aducem în localitate. În aceste condiții, în perspectivă ne gândim la un alt nivel cu un nou parc”, a precizat primarul din Horodnic de Sus.

El a arătat că în momentul de față firmele care sunt în primul parc industrial și-au deschis afaceri cu depozite de materiale de construcții și prefabricate din beton, mobilă, confecții metalice, în aceeași locație funcționând și o fabrică de sticlă pentru termopane. Valentin Luță a arătat că după ce va fi ocupat în totalitate, firmele care vor funcționa în primul parc industrial vor avea aproximativ 150 de locuri de muncă. Primarul din Horodnic de Sus a mai declarat că cel mai probabil, al doilea parc industrial din comună va fi amenajat în apropierea șoselei de centură a municipiului Rădăuți.

Pe de altă parte, Valentin Luță a ținut să precizeze că în momentul de față, cel mai mare angajator din comună este societatea primăriei, HDS, care împreună cu noua cantină Căsuța cu Bucate au nu mai puțin de 50 de angajați.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava