Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, astăzi, că municipalitatea fălticeneană a început în forță anul 2024, cu pregătirea bugetului propriu de venituri și cheltuieli. Cătălin Coman a precizat că bugetul pentru 2024 va fi unul axat pe investiții mari, primăria având în momentul de față proiecte în derulare finanțate prin toate programele naționale și europene aflate în derulare. „Pe 3 ianuarie am avut o ședință de lucru cu toți colegii din primărie care au responsabilități în redactarea bugetului de venituri și cheltuieli. Ne dorim să lucrăm cât mai repede și eficient astfel încât la termenul stabilit de lege, adică undeva în jurul datei de 12 februarie să votăm bugetului municipiului Fălticeni pentru a putea da drumul la investiții. Ne propunem să avem un buget canalizat în mare parte pe investiții, cu cheltuieli importante pe partea de dezvoltare și să reducem cheltuielile pe partea de funcționare. Sunt foarte multe proiecte pe care le avem în derulare pe toate programele guvernamentale și europene”, a arătat Cătălin Coman.

El a precizat că la începutul anului 2024, primăria are nu mai puțin de șapte proiecte finanțate din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, un proiect pe Programul Operațional Infrastructură Mare pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, proiecte pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny, un proiect finanțat din fonduri norvegiene pentru închiderea gropii de gunoi și ecologizarea zonei în care se află aceasta, precum și trei proiecte prin Agenția Fondului de Mediu. „În concluzie nu există nici un program guvernamental sau european care se derulează la nivel național acum la care primăria să nu aibă minim un proiect aflat în derulare. Pe lângă aceste proiecte ne dorim să le continuăm pe cele cu finanțare de la bugetul local. Pentru că așa cum am spus ne dorim să avem un buget canalizat pe investiții. De asemenea, avem foarte multe proiecte aflate în faza de redactare a documentațiilor pe care dorim să le depunem și să semnăm contractele de finanțare foarte repede pentru a da drumul la lucru efectiv. Putem spune că ianuarie va fi o luna aglomerată cu redactarea și realizarea documentelor necesare pentru a avea un buget eficient, necesar pentru dezvoltarea Fălticeniului”, a spus primarul din Fălticeni.

Cătălin Coman a spus că printre proiectele importante aflate în derulare se află cele pentru reabilitarea, modernizarea și consolidarea Primăriei Fălticeni. „Aici avem două proiecte cu o valoare totală de 5 milioane de euro. Clădirea principală a primăriei se reabilitează printr-un proiect finanțat prin PNRR, iar fosta Judecătorie se reabilitează printr-un proiect finanțat prin Agenția Fondului de Mediu. Sunt două proiecte diferite cu finanțare diferită dar care la urmă vor trebui să arate ca un tot unitar. Ne bucurăm că licitațiile au fost câștigate de aceeași firmă, deja se lucrează, iar pe data de 15 ianuarie constructorul a spus că se va mobiliza decisiv astfel încât să realizeze investiția cât mai aproape. Termenul estimat este de 24 de luni, dar sperăm să terminăm mai repede. Ne-am și mutat. Este un efort suplimentar pe care îl facem, având în vedere că în momentul de față primăria este împărțită în nouă locații. Încercăm să oferim un confort cât mai mare cetățenilor, să nu simtă acest disconfort după ce ne-am mutat în mai multe locații”, a afirmat Cătălin Coman.

El a adăugat că un alt proiect important este cel pentru modernizarea bazai nautice, un proiect realizat de Primăria Fălticeni împreună cu Consiliul Județean Suceava. „Și acesta este un proiect amplu, care este finalizat în procent de 45%. Ne dorim să fie gata până la sfârșitul lunii iunie, adică să fie funcțională până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris pentru a putea oferi condiții optime canotorilor care se vor putea pregăti în baza nautică nouă”, a declarat Coman. Primarul din Fălticeni a precizat că pentru această investiție Primăria asigură jumătate din fonduri, iar cealaltă jumătate este alocată de Consiliul Județean Suceava „Este un proiect de succes care demonstrează faptul că două instituiții pot lucra eficient în favoarea cetățenilor”, a spus Cătălin Coman.

El a adăugat că un alt proiect mare, în valoare de 20 de milioane de lei, este finanțat prin Programul „Anghel Saligny” și vizează modernizarea străzilor Sucevei, Republicii, 13 decembrie, Bld. Revoluției, Matei Milo, Dimitrie Leonida și str. Armatei. „Este un proiect amplu care vizează reabilitarea infrastructurii stradale pe 8,7 kilometri, plus trotuare, parcări, sensuri giratorii, piste de biciclete”, a încheiat Cătălin Coman.

Primarul din Fălticeni Cătălin Coman: Nu există nici un program guvernamental sau european care se derulează la nivel național la care să nu avem minim un proiect în derulare, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava