Concert pascal
MOPAN Suceava

Campionii naționali, europeni, mondiali și olimpici la canotaj care se antrenează pe iazul Șomuz din municipiul Fălticeni vor avea parte în curând de o nouă Bază Nautică ultramodernă care se va construi printr-un proiect unic în țară. Lucrările la prima investiție de anvergură destinată infrastructurii sportive din Fălticeni au demarat în vara acestui an urmând a fi finalizate în 2025. Primăria Municipiului Fălticeni este principalul finanțator, alocând 3,9 milioane de lei, însă partener în proiect este și Consiliul Județean Suceava care vine cu 1,5 milioane de lei. Primarul Cătălin Coman vrea ca acest proiect să fie un etalon la nivel național.  „Suntem extrem de încântați de acest proiect și ne dorim să devină un reper la nivel național sub aspectul funcționalității și calității. Ne dorim ca Fălticeniul să rămână pe podiumul marilor performanțe din canotaj, iar acest proiect este încrederea pe care noi o investim pentru viitorul sportivilor noștri și pentru sportul românesc. Baza Nautică va fi un centru modern de pregătire pentru actualii campioni și un punct de atracție pentru tinerii care doresc să facă performanță în canotaj”,a  declarat Coman.

Clădirea va integra cu hangare, spații pentru sportivi și antrenori. Vor fi amenajate vestiare pentru băieți și fete, dușuri și grupuri sanitare. Sportivii vor avea la dispoziție o sală pentru antrenamente la ergometru pe timpul sezonului rece, dar și când vremea este neprielnică. Clădirea va include două săli aparte, una pentru ședințe tehnice, ce va fi dotată cu aparatură audio-video, destinată analizării curselor din marile competiții, și altă pentru conferințe de presă și întâlniri oficiale. Baza nautică va fi extinsă, suprafața desfășurată urmând să crească cu aproximativ 70%. Pe lângă amenajarea obiectivului, proiectul prevede și sistematizări ale spațiilor adiacente, astfel încât zona dintre clădire și malul iazului va fi modernizată și va include un spațiu de acces special destinat canotorilor. Amenajările exterioare vor fi realizate și în perspectiva dezvoltării unui alt proiect important, ce vizează introducerea sporturilor nautice pe iazul Șomuz. Și acest obiectiv este în lucru, însă investiția se va regăsi într-un nou proiect. Mai mult decât atât, baza nautică va fi integrată arhitectural și structural în Baza de Agrement „Nada Florilor”.

De menționat că în prezent baza nautică arăta deplorabil fiind lăsată de izbeliște. Proiectul de modernizare a fost posibil după ce baza sportivă a fost trecută de la Ministerul Tineretului și Sportului în patrimoniul Primăriei Fălticeni. Asta după opt ani de demersuri susținute. De menționat că la Baza nautică din Fălticeni și-au începutul cariera doi dintre sportivii de top ai canotajului românesc, Magdalena Rusu, campioană mondială, și Ciprian Tudosă,  vicecampion olimpic la Tokyo.

Se lucrează la noua Bază Nautică din Fălticeni, proiect unic la nivel național. Primarul Coman: ”Ne dorim să devină un reper la nivel național sub aspectul funcționalității și calității”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava