MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a emis, astăzi, un ordin în baza căruia începând de pe data de 14 mai 2018 examinarea la proba practică de traseu a candidaților care solicită obținerea permisului de conducere se va în municipiile Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.
Candidații pot opta pentru susținerea probei practice de traseu pentru oricare din cele 4 puncte, precizează ordinul respectiv.
Decizia a fost luată, de comun acord, la întâlnirea dintre prefectul Mirela Adomnicăi și  reprezentanții unor școli de șoferi din județul Suceava,  desfășurată vineri, 11 mai 2018.
La întrevedere au participat șeful Serviciului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, comisar șef Radu Obreja, reprezentanți ai Poliției Rutiere, Inspectoratului pentru Control și Transport Rutier ICTR-  și Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române.
Prin ordinul menționat, s-a revenit asupra ordinului  456 din 6 noiembrie 2017, care  stabilea că,  începând cu 1 ianuarie 2018,  examinarea la proba practică de traseu a candidaţilor care solicită obţinerea permisului de conducere se desfășoară numai în  municipiul reşedinţa de judeţ.
Prefectul Mirela Adomnicăi a menționat că acest ordin  și-a produs efectele de la 1 februarie 2018, iar în perioada celor 3 luni – februarie, martie și aprilie-  au fost examinate un  număr de  4683 de persoane, în  plus  cu 1094 persoane față de ultimele 3 luni ale anului 2017.
În cadrul discuțiilor de vinerea trecută, reprezentantul Poliției Rutiere  a precizat că, în perioada celor trei luni, în trafic nu au fost probleme deosebite pe parcursul examinării practice, iar școlile de șoferi au invocat aspecte ce țin de costurile economice suplimentare și de condițiile improprii ale locurilor de plecare, pentru susținerea probei practice.
“S-a confirmat faptul că nu a fost afectat traficul rutier în municipiul reședință de județ prin această nouă modalitate de examinare, că a crescut numărul candidaților examinați, dar am ținut cont și de argumentele școlilor de șoferi.  Astfel că s-a decis,  în consens, consultând și conducerea Direcției Generale Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, să reluăm examinarea în 4 puncte,  nu în 5, cum a fost inițial,  cu reducerea treptată a numărului de zile  alocate acestor puncte, până la sfârșitul anului.    Reprezentanții școlilor de șoferi și-au asumat creșterea decalajului programărilor pentru susținerea probei practice”, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.
În evidențele  Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și  ale Autorității Rutiere Române-Agenția Suceava figurează 91  școli de șoferi, cu tot cu persoane fizice autorizate.

Proba practică pentru permisul de conducere se va desfășura în municipiile Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc, 1.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava