Concert pascal
MOPAN Suceava

Reprezentativa Germaniei s-a calificat în finala Cupei Mondiale, după ce a învins, la Belo Horizonte, cu scorul de 7-1 (5-0), selecţionata Braziliei, în semifinalele competiţiei.
Golurile Germaniei au fost marcate de Muller ’11, Klose ’23, Kroos ’24, ’26, Khedira ’29 şi Schurrle ’69 şi ’79.
Pentru Brazilia a înscris Oscar ’90+1.
Umilinţa pe care a suferit-o Brazilia în semifinala cu Germania nu cred că poate fi descrisă în cuvinte. Jucători de milioane de euro au făcut de râs o istorie întreagă, istorie în care au fost fotbalişti care au jucat mai mult cu sufletul. Ce s-a putut observa? În primul rând, jucătorii din componenţa „selecao” nu mai sunt artişti cu minge sau „vrăjitori” ai balonului rotund, ci mai mult nişte „glanetaşi” cărora le tremură „beţele” când vine „coţofana”. Mai mult, ei sunt şi „modeşti” din punct de vedere mental pentru că nu au fost în stare să memoreze o tactică de joc, evoluând aiurea complet.
Tot respectul pentru organizarea jocului echipei naţionale a Germaniei, care a demonstrat încă o dată că are forţă şi mândrie şi i-a „zăpăcit” de tot pe brazilieni care nu se pot spăla de o asemenea ruşine nici cu toată apa care curge pe Amazon.
Aşadar, „auf wiedersehen” Brazilia de la Cupa Mondială din Brazilia 2014!
Brazilia: Julio Cesar – Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo – Bernard, Fernandinho (Paulinho ’46), Oscar, Luiz Gustavo, Hulk (Ramires ’46) – Fred (Willian ’69). Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.
Germania: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels (Mertesacker ’46), Höwedes – Khedira (Draxler ’77), Schweinsteiger, Kroos – Müller, Klose (Schurrle ’58), Özil. Selecţioner: Joachim Löw.
Cartonaş galben: Dante ’68.
Meciul a fost arbitrat de mexicanul Marco Rodriguez, ajutat de conaţionalii săi Marvin Torrentera şi Marcos Quintero, în timp ce arbitru de rezervă a fost americanul Mark Geiger.
Atacantul Miroslav Klose a devenit, cu golul marcat în minutul 23, cel mai bun marcator din istoria CM, cu 16 reuşite.
Selecţionerul Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a apreciat drept catastrofal rezultatul meciului cu Germania, scor 7-1, din semifinalele Cupei Mondiale, subliniind că este principalul vinovat pentru această înfrângere, informează France Football.
„Transmit poporului brazilian că am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am dat totul. Iertaţi-ne. Suntem dezolaţi că nu putem continua până în finală. Dar vom lupta pentru locul trei şi sper că vom avea sprijinul fanilor. Eu am făcut echipa, eu sunt responsabil. Rezultatul este catastrofal şi poate că responsabilităţile sunt împărţite, dar eu am decis tactica. Şi îmi asum responsabilitatea. Nu am datorii faţă de poporul brazilian, mi-am făcut treaba. Am făcut ceea ce am considerat că este mai bine şi ce am considerat corect. Putem spune că este o înfrângere teribilă din cauza rezultatului, dar nu cred că este o chestiune de datorie. Sunt de acord, este o catastrofă, dar să nu uităm că mai avem şi sâmbătă un meci”, a declarat Scolari.
El a spus că nu a făcut schimbări în echipă mai devreme, deoarece a aşteptat momentul oportun şi a precizat că după ce jucătorii săi au primit patru goluri în zece minute au intrat în panică.
Selecţionerul Braziliei a adăugat că situaţia nu ar fi fost alta dacă Neymar ar fi fost în teren, deoarece echipa sa a pierdut în faţa unui „adversar fantastic”.
„Echipa Germaniei are multe calităţi, însă ceea ce s-a întâmplat astăzi nu este normal. Este cea mai drastică înfrângere a Braziliei. Dar viaţa continuă chiar dacă este cel mai dureros moment al vieţii mele. Trebuie să acceptăm situaţia şi să vedem ce putem face diferit”, a adăugat Scolari.
Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a declarat, marţi, că jucătorii săi au reuşit un mare rezultat cu Brazilia, scor 7-1, în semifinalele Cupei Mondiale, subliniind că nemţii s-au folosit de presiunea foarte mare pusă pe naţionala braziliană.
„Suntem foarte fericiţi. Am câştigat şi suntem în finală. Am înfruntat cu mult calm şi ordine profunda emoţia şi pasiune a brazilienilor. Ne-am spus că dacă suntem curajoşi şi conştienţi de forţele noastre, vom câştiga acest meci. Ne-am folosit de imensa presiune pusă pe naţionala Braziliei”, a declarat Low.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava