Concert pascal
MOPAN Suceava

Proiectul pentru construcția unei noi școli verzi în comuna Ipotești a obținut cel mai mare punctaj din județ, cu 97 de puncte din 100 posibile. Primarul din Ipotești, Dumitru Gulei, a declarat că în perioada imediat următoare urmează să semneze contractul de finanțare pentru acest proiect. Dumitru Gulei a arătat că valoarea investiției va fi de 4,5 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. El a precizat că noua școală verde va fi construită pe str. Decebal, va avea o suprafață de aproape 2.500 metri pătrați, un regim de înălțime P+2. Noua unitate școlare va avea 30 de săli, din care 18 clase, la care se adaugă laboratoare, săli de depozitare, cancelarie, secretariat și cabinet medical. La fiecare nivel vor fi grupuri sanitare raportate la numărul de elevi, urmând să fie amenajate și spații exterioare de recreere și activități extrașcolare.

„Este o investiție extrem de importantă pentru comuna noastră pentru că astfel vom rezolva problema spațiilor pentru învățământ. Intenția noastră este ca la actuala școală din Ipotești să rămână clasele I-IV, iar la viitoarea școală verde să mutăm clasele V-VIII”, a precizat primarul din Ipotești. Dumitru Gulei a adăugat că în apropierea acestei școli ar urma să fie construită și o grădiniță cu program prelungit, pentru care primăria a depus un proiect la Compania Națională de Investiții. „Suntem într-un stadiu foarte avansat și cu grădinița cu program prelungit, un proiect în valoare de două milioane de euro. Proiectul este depus la CNI și urmează să fie aprobat după ce a trecut de lista sinteză și am depus și proiectul tehnic”, a arătat Dumitru Gulei. El a mai precizat că în aceeași locație cu noua școală și cu grădinița cu program prelungit intenționează să amenajeze și un teren de sport.

Proiectul pentru construcția unei noi școli verzi în Ipotești a obținut cel mai mare punctaj din județ. Primarul Dumitru Gulei: Va fi o investiție de 4,5 milioane de euro (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava