Concert pascal
MOPAN Suceava

PSD Suceava a anunțat, printr-un comunicat de presă, că la începutul acestei săptămâni, în sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților, au fost adoptate proiecte legislative extrem de importante pentru evoluția economică, administrativă, socială a României: Codul administrativ, Codul silvic, legea referitoare la exploatările gazelor naturale din platforma Mării Negre.
Social democrații suceveni au arătat că proiectul legislativ pentru Codul silvic este extrem de important pentru județul Suceava, un județ unde activitatea forestieră este esențială pentru economia locală, un județ în care lemnul reprezintă probabil cea mai importantă materie primă pentru încălzirea locuințelor. „Dorim să precizăm că prin implicarea deputatului social-democrat sucevean Emanuel Havrici ( specialist în silvicultură, membru în comisia de specialitate a Camerei Deputaților), care a realizat amendamentele necesare la art. 59 al acestui cod, populația va avea acces la o cantitate suficientă de lemn de foc, la un preț rezonabil, evitându-se neajunsurile din anii 2016-2017. Astfel noi, parlamentarii social-democrați suceveni, înțelegem să ne respectăm promisiunile electorale și să ne facem datoria față de suceveni. Deputații liberali au votat împotriva acestui proiect legislativ așteptat atât de agenții economici ce activează în domeniul forestier cât și de instituțiile de stat care gestionează fondul forestier național. Mai criticabil este faptul că au votat împotriva amendamentului  adus de colegul nostru la art.59 prin care se asigură lemnul de foc necesar consumului casnic. Cei trei deputați liberali suceveni prezenți, în stilul lor ipocrit consacrat, au recurs la o stratagemă care, cred ei, va reuși să-i înșele pe cei care s-ar putea să le ceară socoteală pentru modul în care au votat. Deși prezenți, nu au votat -fapt echivalent cu un vot împotrivă”, au transmis social democrații suceveni prin intermediul unui comunicat de presă.

PSD: Codul administrativ conferă primarilor, administrației publice județene și locale, instituțiilor publice o eficiență sporită

În același comunicat se mai spune că noul Cod administrativ adoptat conferă primarilor, administrației publice județene și locale, instituțiilor publice o eficiență sporită în oferirea unui serviciu public de calitate atât de mult așteptat de societatea civilă. „Adoptarea acestui cod a fost susținută de toți primarii localităților din România indiferent de culoarea politică. Chiar și patru deputați PNL din cei 24 prezenți în sală au votat pentru adoptarea acestei legi. În acest context ne întrebăm cum își vor justifica votul dat cei 4 deputați liberali suceveni (  doi au votat împotrivă, unul-  cu ipocrizie- nu a votat deloc, unul a lipsit) în fața colegilor primari, viceprimari liberali?”, a transmis PSD Suceava.

Social democrații au transmis că Legea referitoare la exploatarea gazelor din Marea Neagra are importanță pentru independența energetică a României

Nu în ultimul rând, în comunicat se arată că Legea referitoare la exploatarea gazelor din Marea Neagra are o importanță deosebită pentru economia, ecologia și independența energetică a României. Social democrații suceveni au mai adăugat că această lege asigură modalitățile de exploatare și de transport ale gazelor naturale în acord cu cerințele de mediu și în condițiile plățiilor tuturor taxelor către administrațiile locale implicate. „Prin prevederea ca 50% din cantitatea de gaze exploatate să se tranzacționeze în România se realizează un pas important în asigurarea independenței energetice a țării, iar prin prevederea unei impozitări corecte a societăților care au câștigat dreptul de exploatare, încă din 2008, se vor încasa la bugetul de stat, pe perioada contractului de exploatare, peste 20 miliarde dolari ce vor fi utilizați în finanțarea marilor proiecte de infrastructură națională. Și de această dată deputații PNL au votat împotriva acestui proiect, inclusiv 3 din cei 4 deputați liberali suceveni (unul fiind absent). Sperăm sincer că decizia lor a fost determinată de necunoașterea realității, de ignoranță sau de naivitate și nu de un interes contrar intereselor naționale”, se spune în comunicat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava