Trasee Eminesciene

Copreședintele Alianței USR PLUS Suceava, Radu Rey, a condamnat ferm agresarea activistului de mediu sucevean Daniel Bodnar. Radu Rey a amintit că Daniel Bodnar a fost agresat miercuri seara, pe când aștepta în mașina proprie intervenția forțelor de ordine pentru rezolvarea unei sesizări cu privire la un presupus transport ilegal de lemn. „Nu este primul incident de acest gen, ceea ce arată escaladarea îngrijorătoare a violenței în privința acțiunilor activiștilor de mediu implicați în depistarea activităților de tăieri ilegale și de transport ilegal de lemn. USR PLUS își manifestă îngrijorarea față de lipsa de reacție a autorităților și de intervenția lor tardivă, într-un județ cunoscut pentru problemele de tăieri ilegale și de transport ilegal de masă lemnoasă.

Solicităm ministrului de interne, domnului Marcel Vela, să ne informeze despre modul în care au fost respectate aseară regulile de intervenție la sesizarea activistului de mediu Daniel Bodnar”, a spus Radu Rey. El a adăugat că absența până acum a unor reacții din partea ministerului de interne față de cazurile repetate de agresiune asupra activiștilor de mediu ne arată lipsa de preocupare reală a autorităților față de fenomenul tăierilor ilegale.

„Protejarea pădurilor și a oamenilor corecți din sectorul forestier și cooperarea cu societatea civilă în combaterea tăierilor ilegale de arbori este o prioritate a programului de guvernare USR PLUS. Susținem implicarea activiștilor de mediu în descoperirea activităților ilegale și inițierea unui dialog structurat pentru o informare corectă a acestora. Dorim operaționalizarea DNA-ului pădurilor, ca parchet dedicat infracțiunilor de mediu, pentru a stopa fenomenul criminalității forestiere. Agresarea activiștilor de mediu este inadmisibilă într-un stat de drept”, a încheiat Radu Rey.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava