Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 1.500 de spectatori au înfruntat un ”pui” de frig sâmbătă 4 octombrie pe stadionul ”Areni” în dorința de a vedea o nouă victorie pentru favoriții lor, rapidiștii suceveni. Din păcate, formația suceveană a prins o zi mai modestă și nu a reușit decât un egal, 1-1. Un succes în această rundă, coroborat cu celelalte rezultate i-ar fi adus pe suceveni pe primul loc în seria I.
La fel ca și în celelalte partide disputate pe teren propriu, Rapid CFR Suceava a intrat mai greu ”în meci”. Văzând că este rost de un rezultat bun, elevii lui Adrian Mihalcea au forțat pe faza ofensivă, în deosebi pe partea stângă a atacului lor și au beneficiat de două ocazii foarte bune de gol. Vârful de atac Jianu a irosit două bune oprtunități de a înscrie, loviturile sale de cap fiind apărate de portarul Rohețki.
Fotbaliștii suceveni au încercat să dea și ei o replică bună, dar atacanții suceveni nu și-au coordonat bine mișcările, în timp mijlocașii suceveni n-au reușit să le ofere mingi utile. La un corner executat de oaspeți în minutul 24, fundașul G.Lazăr prinde un ”cap” perfect și balonul poposește în vinclul porții sucevene.
Liniștea instalată în tribunele stadionului ”Areni” nu a durat decât două minute pentru că Negru îl gășește cu o pasă ideală pe colegul său de linie Matei care egalează cu calm și luciditate. De la acest scor de 1-1, inițiativa trece de partea gazdelor care vor domina ultimele 20 de minute ale primei reprize. Matei, Marinkovic și tânărul Tiron au greșit de puțin ținta, șuturile lor negăsind cadrul porții celor de la Unirea Slobozia. Cea mai mare ocazie de gol va aparține rapidistului Apostol, lovitura sa de cap fiind trimisă peste transversal de portarul L.Dobre.

Nimeni nu și-a făcut mari probleme la pauză la scorul de 1-1. Observând faptul că tânărul Tiron este încă nerefăcut și nu poate face ambele faze de joc, tehnicienii suceveni l-au înlocuit cu Gheorghiciuc în dorința de a dinamiza linia median. Acesta a fost compartimentul de joc care nu a dat satisfacție în jocul sucevenilor în disputa cu Unirea Slobozia. În pofida dominării, elevii antrenorului Bogdan Tudoreanu nu au avut ocazii clare de a înscrie în ultimele 45 de minute de joc, atacanții suceveni fiind întotdeauna nevoiți să lupte pentru balon fără a putea beneficia de o pasă ”luminoasă”. Totuși, Rapid CFR Suceava  a fost echipa care a avut cea mai mare posibilitate de a marca și în repriza a doua. Bâgu izbutește o deschidere surprinzătoare și tânărul Gheorghiciuc se ”trezește” față în față cu portarul celor de la Unirea Slobozia. Neobișnuit cu astfel de oportunități se ”pierde” și irosește ocazia unui gol deosbit. Din acest moment, fiind și ”certat” de colegi, jucătorul sucevean a ”încâlcit” toate mingile de care a beneficiat.

Antrenorii suceveni și-au dat din nou seama că ceva nu funcționează și l-au introdus pe teren pe Golofca și în final pe Sumanariu. Primul, un jucător cu viteză deosebită, a încercat foarte multe și a reușit foarte puține, neștiind încă să-și dozeze efortul pentru a putea fi calm în fazele decisive. Sumanariu a jucat prea puțin și nu a putut să se remarce.
Nu s-a putut face mai mult de către Rapid CFR Suceava în fața unei apărări foarte bine articulate a celor de la Unirea Slobozia și disputa direct s-a încheiat la egalitate, 1-1. Formația suceveană a rămas neînvinsă, dar a evoluat modest în etapa a VI-a de campionat. Fundașii centrali suceveni, Plecanciuc și Velescu au jucat impecabil, portarul Rohețki s-a descurcat bine, însă compartimentele median și cel de atac nu au funcționat așa cum trebuie.
Orice echipă are și moment mai modeste după o serie de partide remarcabile cum a fost cea cu Gaz Metan Mediaș. Jucătorii suceveni trebuie să se refacă după un început foarte bun de sezon și să se concentreze pentru că îi așteaptă o nouă serie  de ”forță”, trei partide într-o săptămână. Rapid CFR Suceava va juca sâmbătă 11 octombrie la ACS Berceni, pe 15 octombrie tot în deplasare la SC Bacău, pentru ca apoi în 18 octombrie pe ”Areni” să vină Academica Pitești.

Rapid CFR Suceava: Roheţki – D. Bălan (cpt.), Velescu, Plecanciuc, Bâgu – G. Apostol, Sfrijan, Tiron – M. Negru, M. Matei, Marinkovic.
Rezerve: Ct. Pascal – Spătar, Ferariu, Sumanariu, Golofca, Cerlincă, Gheorghiciuc.
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Unirea Slobozia: L: Dobre – S. Stan, G. Lazăr, R. Soare (cpt.), M. Florea, Ibrian, Macare, Bolat, Gohoreanu, D. Ene, Jianu.
Rezerve: R. Oprea – Hristian, Drăguţ, Ivaşcă, C. Toma, Patrianca, G. Teodorescu.
Antrenor: Adrian Mihalcea
Arbitru: Ionuţ Valentin Iugulescu (Târgovişte); Asistenţi: Bogdan Velicu (Bucureşti) şi George Marian Fridl (Comăneşti).

Rezultate înregistrate în etapa a VI-a a seriei I a Ligii a II-a:
Farul Constanța – ACS Berceni    0-0
Academica Pitești – Săgeata Năvodari    3-0
SC Bacău – CS Balotești    1-1
FC Voluntari – CF Brăila    4-0
Gloria Buzău – FCM Dorohoi    4-0
Rapid CFR Suceava – Unirea Slobozia    1-1

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava