Concert pascal
MOPAN Suceava

Holzindustrie Schweighofer a transmis un răspuns oficial după ce fotograful sucevean Cătălin Urdoi a anunțat că „Bucovina Fotogenică” a renunțat la sponsorizarea din partea acestei companii. Vă prezentăm în continuare răspunsul complet al companiei Holzindustrie Schweighofer:

Dragă Cătălin,

Ne-am alăturat proiectului Bucovina FOTOgenică atât din respect și apreciere pentru munca celor 100 de artiști care vor expune, cât și pentru comunitatea locală în care noi ne desfășurăm activitatea și de care suntem mândri. Lucrările tuturor participanților sunt minunate și promovează Bucovina într-un mod inedit.

Ne pare rău că te retragi din acest proiect!

Îți lansăm atât ție cât și celorlalți fotografi interesați o invitație la fabrica noastră din Rădăuți pentru a vă arăta ce facem noi zi de zi. Putem discuta orice detaliu: cum verificăm noi legalitatea lemnului pe care îl cumpărăm, ce măsuri luăm continuu pentru a lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale, ce tehnologie modernă folosim în fabrici, ce politică de mediu am adoptat, în ce proiecte sociale ne-am mai implicat și despre care poate s-au auzit prea puține. Nu ne ascundem, avem o politică a porților deschise și dorim să avem un schimb de idei constructive pentru înțelegerea reciprocă și îmbunătățirea continuă.

Mulțumim!

Transmitem răspunsul pe această cale întrucât problemele tehnice ale Facebook din 20.11 nu ne permit postare de pe pagina noastră.

https://www.stiripesurse.ro/alerta-in-randul-utilizatorilor–la-nivel-mondial–facebook-si-instagram-au-picat_1305279.html

Măsurile Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România

  • Monitorizare prin GPS – transparență în lanțul de aprovizionare

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România un sistem de monitorizare prin GPS (Timflow). Sistemul depășește cu mult toate cerințele legale. Toate camioanele care livrează buștean la fabricile de cherestea ale companiei sunt echipate cu un dispozitiv GPS care demonstrează locul exact de încărcare a buștenilor. Datele sunt accesibile public pe www.timflow.com.

  • Holzindustrie Schweighofer nu acceptă lemn provenit din parcurile naționale

Holzindustrie Schweighofer a implementat în România politica „Zero transporturi din parcurile naționale”, deși legislația permite recoltarea lemnului din zonele tampon ale parcurilor naționale.

  • Politica porților deschise pentru ONG-uri

În continuarea angajamentelor de comunicare transparentă, Holzindustrie Schweighofer a implementat o politică a porților deschise pentru ONG-uri. După ce s-au înregistrat la Departamentul de Conformitate al companiei și după ce au semnat un acord de confidențialitate standard pentru tehnologia folosită în fabrici, reprezentanți ai ONG-urilor acreditate ne pot vizita oricând. Scopul nostru este să demonstrăm în mod transparent eforturile pe care le depunem pentru asigurarea unui lanț de aprovizionare sigur.

  • Controalele periodice din partea EUTR confirmă sistemul due diligence al Holzindustrie Schweighofer

În perioada martie 2015 – martie 2018, fabricile de cherestea și de panouri ale Holzindustrie Schweighofer din România au făcut obiectul a 11 controale pentru verificarea respectării Regulamentului European privind Lemnul (EUTR). Toate controalele au confirmat că sistemul due diligence al Holzindustrie Schweighofer se conformează standardelor Regulamentului European al Lemnului (EUTR). EUTR este cadrul legal care garantează că doar lemn recoltat în mod legal intră pe piața Uniunii Europene. Esența noțiunii „due diligence” este că operatorii aplică o procedură de gestionare a riscurilor care reduce amenințările ca lemnul recoltat ilegal, sau produsele din lemn care conțin lemn recoltat ilegal, să fie introduse pe piața Uniunii Europene.

  • O mai bună consultare cu părțile interesate

Pe parcursul ultimilor doi ani, Holzindustrie Schweighofer și-a îmbunătățit și a intensificat dialogul cu toate părțile interesate. Holzindustrie Schweighofer îți asumă un dialog deschis și transparent cu ONG-urile și cu societatea civilă. Avem același obiectiv: asigurarea sustenabilității în industria de prelucrare a lemnului.

  • Controale stricte pentru zone cu risc

Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat un sistem pentru reducerea riscurilor bazat pe hărți furnizate de Asociația Română pentru Certificare Forestieră, care identifică zone de risc pentru tăieri ilegale. În cazul în care Holzindustrie Schweighofer cumpără lemn din aceste zone sau din depozitele situate în imediata apropiere a parcurilor naționale sau a pădurilor virgine, angajații noștri verifică documentele necesare recoltării legale a lemnului (actul de punere în valoare, amenajamentul silvic) cu atenție maximă.

  • Training de conformitate și anti-corupție

Pentru angajați din România, în special pentru cei care se ocupă de achiziții, Holzindustrie Schweighofer organizează în mod regulat training-uri de conformitate și anti-corupție.

  • Echipa de conformitate consolidată

Un proces riguros due diligence necesită un număr adecvat de experți bine instruiți. Holzindustrie Schweighofer și-a dublat echipa de certificare și conformitate, ajungând la 16 experți care lucrează pentru companie.

  • Renunțarea la furnizorii care nu respectă politica de achiziții a Holzindustrie Schweighofer

În cazul în care furnizorii nu respectă politica de achiziții a companiei, aceștia sunt excluși din lanțul de aprovizionare.

  • Proiecte de reîmpădurire

În septembrie 2017, Holzindustrie Schweighofer, în parteneriat cu Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea din Suceava, a lansat un proiect multianual pentru reîmpădurirea suprafețelor degradate, Pădurea de Mâine. Proiectul țintește suprafețe forestiere degradate, deținute de mici proprietari privați sau de comunități. Prin acest proiect, Holzindustrie Schweighofer dorește să contribuie la protecția și regenerarea pădurilor României. Compania investește 1 milion de Euro în acest proiect, care vizează plantarea a peste 1 milion de puieți până în 2024. Mai multe detalii: www.padureademaine.ro

  • Holzindustrie Schweighofer plătește un bonus de 10 lei/m3 pentru buștenii certificați FSC®

Pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabil în România, care să îndeplinească standardele înalte ale FSC®, Holzindustrie Schweighofer plătește furnizorilor săi un bonus pentru buștenii certificați FSC®.

  • Informare transparentă pe site-ul companiei, www.schweighofer.ro: Holzindustrie Schweighofer s-a angajat să comunice transparent și deschis cu publicul. Pagina www.schweighofer.at/ro/responsabilitate.html este parte din contribuția companiei la această deschidere și arată eforturile pe care le depune pentru a crește sustenabilitatea industriei lemnului.

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, precum și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.100 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava