Concert pascal
MOPAN Suceava

CSM Bucovina Suceava a început cu stângul noul sezon al Diviziei Naţionale de Rugby fiind învinsă clar în meciul cu RC Bârlad. Gazdele s-au impus cu scorul de 52-15, după ce la pauză cele două echipe au mers aproape umăr la umăr, scor 21-15 pentru bârlădeni.
Practic, în prima jumătate a meciului s-a jucat foarte deschis şi ambele formaţii au fost, pe rând, în avantaj. La reluare, gazdele au mai punctat printr-un eseu netransformat, iar sucevenii au avut o bună oportunitate de a se apropia din nou, dar arbitrul a fluierat eronat şi începând din acest moment pe teren a mai existat o singură echipă.

„Am făcut o repriză bună, dar se vede că nu suntem pregătițI încă. Dacă mai punem la socoteală faptul că am avut jucători accidentaţi, atunci rezultatul pare normal. Este un început de campionat împotriva unei echipe bune și nu s-a putu mai mult. Totuși, vreau să remarc juniorii din echipa noastră, cărora le prevăd un viitor foarte frumos”, a declarat Marius Colţuneac, antrenorul celor de la CSM Bucovina Suceava.

Din păcate, la meciul de ieri de la Bârlad s-a accidentat Nicu Ignea, jucător venit de la Năvodari, care este incert pentru etapa următoare, programată sâmbătă, 5 octombrie, pe teren propriu, în faţa celor de la RC Griviţa.

Nici Rugby Club Gura Humorului nu a avut o misiune ușoară în prima etapă a Diviziei Naționale de rugby. Humorenii au avut o deplasare dificilă, pe terenul celor de la RC Griviţa, în fața căreia a pierdut cu 7-33. La fel ca și CSM Suceava, CSM Gura Humorului a evoluat bine în prima repriză, atît cît a ținut ”benzina”, diferența de pregătire fiind evidentă în partea secundă parte în care gazdele au fost mai prezente în joc.

„Am dominat mare parte din timp, dar din păcate nu am reuşit să fructificăm oportunităţile pe care le-am avut. Poate au fost şi nişte decizii mai puţin inspirate, la care s-au adăugat ratările, iar ei ne-au prins şi ne-au taxat pe contraatac”, a mărturisit Ştefăniţă Rusu, managerul celor de la RC Gura Humorului.

Lipsa unei pregătiri centralizate şi a unor antrenamente comune mai numeroase s-a resimţit din plin în repriza secundă. Dacă la finalul primei reprize scorul a fost 12-7, în partea a doua humorenilor nu le-a ieşit mai nimic, iar în ultimele 15 minute, în care au fost mult mai proaspeţi, rugbiştii de la RC Griviţa au marcat câteva eseuri şi au dus scorul final la 33-7.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava