Concert pascal
MOPAN Suceava

Într-un clasament sui-generis realizat de curând, printre primii cinci cei mai longevivi căpitani ai naționalei de rugby a României se numără doi suceveni, Mihai Macovei și Haralambie Dumitraș. Deși nu este un top oficial, totuși, acest lucru demonstrează faptul jocul cu balonul oval are rădăcini adânci în Bucovina și a produs de-a lungul anilor sportivi de mare valoare.

Primul, ca și număr de banderole de căpitan purtate în meciurile oficiale, este Mihai Macovei. Flanker sau închizător, sportivul humorean a fost unul din catalizatorii victoriilor României din ultimii ani. Jucător în Franța la Colomiers, Mihai Macovei, a fost primul căpitan al naționalei României care a marcat un eseu la Cupa Mondială, în meciul cu Canada, după un alt sucevean, Haralambie Dumitraș, care punctase la Cupa Mondială din 1991.

Așadar, cel de-al doilea căpitan al naționalei României din top cinci este Haralambie Dumitraș. Sportivul sucevean a fost component al echipei CSM Suceava sub comanda antrenorului Ionescu și a ținut piept marilor valori ale campionatului României, Steaua și Dinamo, ani de-a rândul.  Jucător de mare forță și cu suflet mare, la fel ca și mai tânărul Mihai Macovei, ”Hari” Dumitraș, cum îi spuneau colegii a fost și președinte al Federației României de Rugby. Jucătorul sucevean a disputat 47 de partide pentru naționala României în care a marcat șapte eseuri, el fiind de 13 în postura de căpitan al naționalei.

Important din acest top al căpitanilor selecționatei României este faptul că tinerii suceveni au exemple clare și aceste două exemple nu sunt singurele, în care munca și devotamentul au dat roade.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava