Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, propus invitat  permanent al  Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru perioada 2022-2026 a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic pentru invitația de a lua parte la Adunarea Eparhială și l-a felicitat pentru întreaga organizare a unui astfel de eveniment. Totodată, el i-a felicitat pe toți membrii forului bisericesc și le-a urat mult succes în misiunea pe care o au:

„Vă doresc succes și ne dorim succes pentru misiunea pe care o avem. E foarte important să ne înțelegem misiunea în noua conjunctură și să definim provocările la care inteligent va trebui să răspundem în perioada care urmează. Pentru că lumea este în schimbare, omenirea este în schimbare, iar războiul de la granițele noastre ne face să gândim puțin altfel, să ne organizăm altfel prioritățile.”

Printre provocările societății semnalate de Flutur amintim scăderea natalității, cauzată de exodul masiv al populației în afara granițelor țării, precum și conflictul dintre modernitate și tradiționalism, în urma căruia, de cele mai multe ori, valorile naționale românești au de suferit. „Sunt provocări la care cred că trebuie să găsim răspuns și fiecare dintre noi, și împreună, pentru că sunt provocări la care este așteptată să intervină Biserica Ortodoxă. Și ea intervine, eu văd, o simt, dar este așteptată în continuare să intervină pentru că în istorie Biserica neamului a fost un pilon de stabilitate […] Avem o misiune importantă, și anume să punem în valoare familia și toate valorile tradiționale românești: religia, Biserica, credința; toate acestea cred că trebuie să le apărăm mai bine, să fim exemple personale. […] Să aducem tinerii și familiile la biserică. Nu vă spun aceasta dumneavoastră. Eu îmi spun mie ca șef al administrației județene, spun acest lucru colegilor mei primari, pentru că avem această misiune.”, a spus Flutur.

A urmat apoi senatorul Ioan Stan, care a mulțumit celor de față pentru votul de a fi invitat permanent al Adunării Eparhiale, promițând totodată tot sprijinul în demersurile pe care le face Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în vederea construirii unui nou Centru Eparhial. Și primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a arătat deschiderea de a se alătura acestui demers inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, subliniind faptul că este o provocare pentru membrii Adunării Eparhiale de a împlini acest deziderat. În cuvântul adresat celor prezenți, domnia sa a punctat sprijinul financiar oferit de instituția pe care o conduce, dar și fructuoasa colaborare la nivel social-filantropic realizată între instituții.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava